Sari la conținut

Poziții sexuale de adoptat în timpul sarcinii. Bonus: ilustrații cu acestea

Vezi gGalerie foto

În perioada sarcinii, întrebarea cel mai des apărută pe buzele femeii este Am voie să...? Iar dacă vine vorba despre sex, răspunsul este da, sexul este permis și în sarcină, atâta timp cât nu sunt contraindicații medicale. Cu toate acestea, trebuie acordată o atenție suplimentară pozițiilor adoptate, astfel încât activitatea sexuală să nu pună în pericol sarcina.

Citește și Trei motive pentru a face mai mult sex în timpul sarcinii

Iată câteva dintre cele mai bune poziții sexuale pentru femeile însărcinate, completate cu ilustrații.

Sex unul lângă altul (în unghi)

La fel cum dormitul lateral în timpul sarcinii este grozav pentru viitoarele mame, la fel este și sexul unul lângă altul. În această poziție, tu și partenerul tău stați pe o parte, astfel încât corpurile să creeze litera V.  Poți pune o pernă sub spate pentru sprijin. Această poziție permite partenerului tău să-și păstreze cea mai mare parte din greutatea pe burtă.
Nu numai că sexul unul lângă altul este una dintre cele mai confortabile poziții sexuale în timpul sarcinii, dar îți permite și să te conectezi cu partenerul tău la un nivel mai profund și mai intim, datorită ușurinței cu care se facilitează contactul vizual.


Femeia deasupra

Însărcinată sau nu, uneori vrei sa fii la conducere. A sta deasupra te pune în controlul experienței sexuale, putând să decizi cu privire la adâncimea de penetrare, la unghiuri și la viteză. Unele femei consideră că a fi deasupra, în timpul sexului, este mai plăcut în perioada sarcinii decât în alte perioade ale vieții. Într-un studiu, femeile însărcinate care și-au asumat această poziție au raportat mai multă satisfacție sexuală.

Sex pe scaun

Cine a spus că sexul trebuie să aibă loc întotdeauna în pat? Uneori este distractiv să încercați și pe alte piese de mobilier, cum ar fi pe pat.
Să faci sex pe scaun în timpul sarcinii este destul de confortabil, pentru că nu se mai exercită o presiune suplimentară pe burtă. Pentru a ajunge în această poziție, urcă-te pe partenerul tău. Așezați scaunul lângă un perete sau o altă piesă de mobilier, astfel încât să aveți de ce să vă sprijiniți și să nu vă pierdeți echilibrul când încercați să vă ridicați.

Sex unul lângă altul (din spate)

Întinsul pe o parte este una dintre cele mai bune poziții sexuale pentru sarcină. Această variație a poziției sexuale clasice unul lângă altul permite partenerului tău să te penetreze din spate. Partea bună este că penetrarea tinde să fie mai mică în această poziție, lucru benefic către ultimele luni de sarcină.

Poziția misionarului

Termenul „misionar” a devenit popular pentru prima dată în anii 1960 și 1970, iar multe cupluri încă preferă această poziție astăzi, inclusiv în timpul sexului la începutul sarcinii. (Într-un studiu polonez, spre exemplu, femeile au spus că sunt șanse mari să aleagă poziția misionarului în primul trimestru de sarcină.)

Poziția misionarului este bună la începutul sarcinii, dar poate deveni inconfortabilă pe măsură ce sarcina progresează. Începând cu 20 de săptămâni de sarcină, statul pe spate face ca uterul să preseze vena cavă inferioară, vasul mare de sânge care trimite sângele înapoi la inimă. Comprimarea acestuia ar putea interfera cu fluxul de sânge care ajunge către copil.

Dacă încercați poziția misionarului după primul trimestru, puneți o pernă sub dvs., astfel încât să fiți înclinat și să nu stați pe spate. Și asigură-te că partenerul se sprijină cu mâinile sau cu antebrațele de pat, astfel încât să nu simți greutatea lui pe burtă.



 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!