Sari la conținut

Poziţii sexuale recomandate pentru fiecare trimestru de sarcină - Imagini

Atunci când o femeie rămâne gravidă, partenerul poate deveni hiperprotectiv, raportându-se la sarcină ca la o problemă  de sănătate şi nu ca la un lucru firesc. Din păcate, această atitudine se poate transfera şi asupra activităţii sexuale, existând bărbaţi care, în ciuda dorinţei, fac sex cu partenera mult mai rar şi mult mai grijuliu decât în obişnuit. Cu toate acestea, deşi uneori pot exista probleme de sănătate şi complicaţii care fac ca relatiile sexuale să fie un pic dificile, în mod normal sexul în timpul sarcinii nu trebuie tratat altfel decât în mod normal: atâta timp cât femeia nu se simte incofortabil, nu are ce să se întâmple rău.

 

Mai mult, este important să reţinem că nu există sex corect sau sex greşit, în sarcină. Există mai multe moduri de a face sex în condiții de siguranță, în funcție de ce fel de partidă de sex doresc ambii parteneri să aibă:

Clasica poziţie a misionarului


Potrivită pentru: Primul, al doilea trimestru şi, dacă simţi că este posibil, chiar şi al treilea

De ce este potrivită: dacă te simţi obosită, nu trebuie decât să te întinzi pe spate, pentru că în această poziţie munca pică pe partener.

La ce trebuie să ai grijă: dacă nu te simţi foarte bine în ultimul trimestru, poţi pune o pernă sub spate, la nivelul burţii. Chiar şi la începutul sarcinii te poţi simţi mai confortabil apelând la acest truc. Atenţie: dacă simţi că partenerul apasă prea tare pe burtă, schimbaţi poziţia!

Foarfeca

Potrivită pentru primele două trimester.

De ce este potrivită: stând faţă în faţă, totul devine mai intim şi mai romantic.

La ce să fiţi atenţi: Nu la prea mult lucruri, din moment ce penerarea se realizează superficial. Puteţi pune o pernă sub voi, pentru mai mult confort.

 

On top – femeia deasupra

Potrivită pentru toate trei trimestrele.

De ce este potrivită: Această poziţie este ideală pentru majoritatea femeilor, deoarece nu trebuie să se chinuie să îşi desfacă prea mult picioarele. Mai mult, această poziție oferă beneficiul ca graviduţa să aibă controlul adâncimii și a unghiului de penetrare.

Studiile arată că aceasta este poziţia în care femeile se simt cel mai bine.

La ce să fiţi atenţi: Să faci genuflexiuni se poate dovedi destul de dificil, în cel de-al treilea trimestru, din cauza burticii grele.


Pe şa

Potrivită pentru primele două trimestre şi pentru al treilea, dacă te simţi confortabil.

De ce este potrivită: Te poţi lăsa pe spate pentru ca partenerul să facă toată treaba, îţi timp ce tut e stimulezi atingându-ţi sânii şi clitorisul.

La ce să fiţi atenţi: penetrarea se poate dovedi destul de adâncă, iar spatele te poate durea, mai ales în al treilea trimestru. Te poţi ajuta de o pernă sub spate.

 

Linguriţa

Ideală pentru cel de-al treilea trimestru, dar poate fi potrivită fără probleme şi pentru primele două

De ce este potrivită: În această poziţie, partenerul îşi poate folosi cu libertate mâinile, atingându-te şi stimulându-ţi clitorisul.

La ce să fiţi atenţi: Penerarea ar putea fi uşor superficială în această poziţie, aşa că dacă îţi place mai adânc, ar trebui să optezi pentru altă poziţie.


Doggy style

Potrivită pentru toate trimestrele, în special pentru al treilea, pentru că burtica nu stă între voi.

De ce este potrivită: Ideal mai ales dacă ai dureri de spate şi de pelvis. Mai mult, partenerul poate stimula cu uşurinţă clitorisul.

La ce să fiţi atenţi: evită această poziţie dacă suferi de sindromul de tunel carpian. Mai mult, în această poziţie, penetrarea se face destul de adânc, aşa că trebuie să îi spui soţului dacă nu te simţi prea confortabil. O pernă puse între voi, în partea de jos a burţii partnerului, poate face penetrarea mai puţină adâncă.

Sursa foto

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!