Sari la conținut

Pregatirea pentru nastere: cantecul prenatal si yoga

Cantecul prenatal

 
Aceste cursuri au reputatia de a aduce o adevarata relaxare. Este bine cunoscut, cantecul elibereaza energiile.
 
 
Bazat pe respiratie si comunicarea mama-copil gratie vibratiilor sonore, cantecul prenatal este foarte fizic. El necesita o pozitionare buna a corpului care face sa lucreze muschii abdominali, bazinul si perineul.
 
 
Invatand sa respire si sa cante, cea mai mare parte a femeilor regasesc reflexele cantecului in momentul nasterii. Stim de exemplu, ca sunetele grave ajuta femeile sa gestioneze contractiile uterine in timpul travaliului si sa diminueze astfel durerea. Un alt avantaj, este posibilitatea de continua cantecul prenatal dupa nastere, alaturi de copil. Este un mijloc excelent de reeducare a perineului si abdomenului.
 
 

 Yoga

 
Este o activitate ideala in timpul sarcinii. Blandete, respiratie si destindere, nimic mai potrivit decat sa isi astepte calm bebelusul. Cuvantul “yoga” semnifica “uniune”, uniunea corpului si a spiritului, este o practica excelenta in acord cu sarcina, bazata pe ascultarea propriului corp.
 
Principiul yoga este usurarea. Prin concentrare si respiratie, femeia adopta natural pozitiile care o usureaza atat in timpul sarcinii cat si al nasterii. Este o adevarata munca, cu sine insasi si cu corpul sau, atat psihic, cat si fizic.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!