Sari la conținut

Probleme digestive in sarcina

Cu toata grija pe care o ai pentru alimentatie se poate intampla ca in timpul sarcinii sa treci prin perioade de diaree si varsaturi insotite sau nu de febra.

Ele pot fi semnalul existentei unei toxiinfectii alimentare grave, dar de asemenea, pot semnala si faptul ca esti deranjata la stomac, ca ai mancat ceva care nu ti-a priit. De obicei manifestarile in acest caz tin in jur de 24 de ore, fara vreun efect negativ asupra bebelusului. Tu te vei simti insa foarte slabita si trebuie sa te ingrijesti.

 

Masuri pe care trebuie sa le iei:

1. Sa bei multe lichide, pentru a inlocui pe cele pe care le elimini prin diaree sau varsaturi. Daca ai varsaturi bea inghitituri mici la fiecare 15 minute. Evita orice produse care contin cofeina, dar si laptele.

2. Sa te odihnesti. Pe cat posibil, stai in casa. De altfel si corpul tau iti va cere sa iti petreci majoritatea timpului in pat.

3. Sa ai grija de dieta.

De obicei, se recomanda ca dupa varsaturi / diaree sa nu consumi alimente solide in primele ore. Poti incerca o supa clara de pui sau o supa de legume. Poti trece la o crema subtire de orez si paine alba prajita. Painea integrala nu este recomandata. Si nici untul. Poti sa bei suc de mar si sa mananci banane. Urmatorul pas il constituie branza de vaci, carne de pui, peste. Legumele fierte sunt ultimele pe lista inainte de a trece la dieta normala.

4. Sa iti suni doctorul daca

- problema persista de mai mult de 24 de ore

- nu poti inghiti nimic fara a varsa - este posibil sa ti se prescrie saruri de rehidratare

- ai febra

- ai dureri abdominale persistente

- mucus sau sange in fecale

- urinezi foarte rar sau urina este mai inchisa la culoare.

5. Nu lua medicamente, daca nu ti-au fost prescrise de medic.

 

Cauzele care pot duce la deranjari stomacale: alimente expirate, alimente cu data de expirare lunga, alimente care contin ingrediente pe care stomacul tau nu le mai tolereaza, alimente care au stat prea mult afara, alimente care nu au fost preparate sau pastrate in conditii optime. Simtomele de intoxicatie alimentara apar de obicei la 8 ore dupa ce ai consumat alimentul stricat.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!