Sari la conținut

Remedii naturale pentru acneea din timpul sarcinii

Majoritatea graviduțelor experimentează acnee în timpul primelor două trimestre. Creștere producției de hormoni androgeni (dihidrotestosteronul și testosteronul) determină secretarea unei cantități mai mari de sebum. Mai mult, corpul reține mai multe lichide care conțin toxinele ce cauzează apariția coșurilor.

Acneea este iminentă în special în cazul femeilor care au prezintă un istoric de acnee sau episoade acneice în perioada menstruală. Dacă nu dezvolți acnee în primul trimestru de sarcină, sunt șanse puține să te confrunți cu ea în cel de-al doilea sau al treilea.

Deci, ce este de făcut cu acneea din timpul sarcinii?

Sfatul nostru este să apelezi la tratamente cât mai naturale, deoarece foarte multe produse din comerț care promit să trateze problema acneei sunt contraindicate în perioada sarcinii.

Cele mai bune soluții naturale pentru acneea din timpul sarcinii:

Oțet de mere - Oțetul de mere are o mulțime de beneficii nu doar pentru sănătatea noastră interioară (fiind recunoscut pentru proprietățile de a scădea riscul apariției cancerului și de a scădeaa nivelul de zahăr din sânge), ci și pentru cea exteriorară, cea care se vede la nivelul pielii. Studiile au demonstrat că oțetul de mere ucide 90% dintre bacteriile ce pot apărea la nivelul pielii și 95% dintre virusuri. Spre exemplu, propionibacterium acnes, bacterie care declanșează apariția coșurilor, este ucisă de acidul acetic, acidul lactic și acidul citric din oțetul de mere. Recomandat este să amesteci o parte de oțet de mere cu 3 părți de apă (dacă ai pielea sensibilă, poți folosi o cantitate mai mare de apă, pentru a preveni orice problem). Curată-ți tenul și usucă-l cu ajutorul unui prosop, apoi folosește o dischetă demachiantă pentru a aplica amestecul de oțet cu apă pe zonele cu probleme.  Lasă amestecul să acționeze 10 - 20 de secunde, apoi clateste fața cu apă călduță. Poți repeta ritualul dimineața și seara. Atenție – Dacă pielea se usucă prea tare înseamnă că tratamentul este prea puternic! Mai mult, nu aplica oțet nediluat, deoarece poate provoca arsuri puternice.

Bicarbonat de sodiu – Bicarbonatul de sodiu are o mulțime de întrebuințări nu doar în bucutărie, ci și în cosmetică, unul dintre cele mai cunoscute fiind faptul că ajută la ameliorarea acneei. Recomandat este să amestecați o linguriță de bicarbonat de sodiu cu o lingură de apă și să aplicați doar acolo unde tenul are probleme. Atenție: nu exagerați cu cantitatea, deoarece poate afecta uleiul natural al feței, cu rol protector.

► Citește și Bicarbonatul de sodiu. 7 întrebuințări benefice pentru copii

Sucul de citrice - Acizii alfa hidroxilați se găsește în sucul de citrice provenit din lămâi și limes și, odată aplicat pe ten, acționează la nivelul straturilor superioare ale acestuia și se ocupă de exfolierea lui, contribuind la obținerea unui ten curat și catifelat. Aplicat într-o cantitate mai mare, acest tip de acid stimulează producția de colagen și astfel tenul este mult mai ferm, iar pielea este mai întinsă. Stoarce sucul dintr-o lămâie sau un lime într-un bol, înmoaie un disc demachiant în sucul obținut, aplică pe ten și lasă să acționeze timp de 10 minute. Apoi spală cu apă călduță!

Mierea – Mierea are proprități antibacteriene și antiseptice, ajutând în acelați timp la calmarea tenului. Pentru aplicare, udă un pic tenul cu apă călduță, pune miere direct pe zonele afectate, lasă să acționeze timp de 20-30 de minute, iar apoi curăță cu apă călduță.

Nu uita de alimentație -  Nu uita că întotdeauna problemele pleacă din interior! În cazul în care îți plac dulciurile sau cerealele rafinate, redu aportul lor sau îndepărtează-le complet. În loc de zahăr optează pentru miere și în loc de cereale rafinate optează pentru cereale integrale. Evită alimentele prăjite sau coapte deoarece au grăsimi nesănătoase sau saturate și include nuci /migdale, fructe și legume proaspete cu diverse culori (în special verzi, galbene, portocalii și roșii).
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!