Sari la conținut

Solutii naturale pentru acneea din sarcina

Un mare procent de gravide se confrunta cu acneea de sarcina iar unele dintre ele sunt profund marcate de cosurile inestetice si dureroase. Am avut o cunostinta care imi spunea ca ar fi facut orice sa scape de acneea care ii transformase fata intr-un adevarat camp de batalie in timpul sarcinii. Din fericire, la numai o luna dupa ce a nascut, fata ei arata foarte bine si ultimele semne de acnee disparusera total pana cand bebelusul implinise patru luni.

Ce este de facut

Trebuie sa stii ca o parte dintre medicamentele prescrise in mod uzual pentru acnee, pot avea efecte teratogene, adica pot provoca defecte serioase de nastere si alte complicatii. Nu lua nici un fel de medicament pentru acnee (si aici intra si cremele pentru acnee) inainte de a vorbi cu un medic sau un farmacist care iti pot oferi informatii esentiale despre diferitele produse.  Fii atenta chiar si cu cremele care se elibereaza fara prescriptie. Apeleaza intai la solutiile naturale si abia apoi, daca situatia este insuportabila, apeleaza la solutii medicamentoase.

Citeste mai mult despre acneea in timpul sarcinii. 

Ce cauzeaza acneea in sarcina

Evident, hormonii! Ca multe alte efecte secundare ale sarcinii, acneea sau cosurile sunt un rezultat al productiei crescute de hormoni din corpul tau. In acest caz particular, ei fac ca glandele din piele sa se mareasca si sa isi mareasca si productia de sebum. Aceasta plus celulele moarte ale pielii duc la astuparea porilor si la „inflorirea” bacteriilor. Acneea poate varia in severitate si poate fi intalnita la inceputul sarcinii sau poate persista intreaga perioada a sarcinii.

Solutii naturale

Desi acneea este un semn ca nivelul de hormoni este bun, este neplacuta si deranjanta pentru femeia insarcinata. O alta posibila cauza a exploziei de cosuri poate fi si nivelul scazut de zinc din organism. Zincul este recunoscut pentru efectele sale de reparare a pielii, insa in sarcina majoritatea este redirectionat catre placenta. De aceea, este indicat ca in sarcina sa iei un supliment de zinc ca sa iti asiguri nivelurile potrivite de zinc. Verifica printr-un test daca ai un nivel prea scazut de zinc si daca da, ia acest supliment.

Mai poti lua vitamina C care ajuta la intarirea imunitatii si previne acneea de la a se infecta . In plus, bea multa, multa apa pentru a ajuta la eliminarea toxinelor din organism.  Apa este mult mai importanta decat iti poti imagina!

Uleiul de cocos curata fata

Uleiul de cocos este fantastic pentru piele si are proprietati anti-bacteriene si anti-fungice.  Mai mult, este foarte bun pentru inima, pentru sistemul imunitar si multe altele.

Schimba crema ta hidratanta cu uleiul de cocos si aplica in strat subtire cel putin o data pe zi. Te vei indragosti de el si mai tarziu, cand bebelusul se va naste, vei vedea ca este perfect si pentru crustele de lapte!

Daca vrei sa mergi si mai departe poti inlocui uleiul de gatit cu ulei de cocos pentru a elimina uleiurile si grasimile nesanatoase care numai bine nu iti fac la ten.

Sfaturi de baza

In plus fata de metodele de mai sus ai grija sa nu:

  • Sa nu te scarpini sau sa iti storci cosurile. Nu vei face altceva decat sa imprastii acneea sau sa iti faci cicatrice.
  • Incearca mai intai solutii ca zincul, vitamina C, uleiul de cocos, probioticele si schimbarea alimentatiei.
  • Nu iti curata fata cu sapunuri agresive. Nu vei face decat sa iti iriti fata, iar glandele sebacee vor produce si mai mult sebum.
  • Evita pe cat posibil machiajul.
  • Nu freca pielea ci spala usor.
  • Scoate din alimentatie grasimile nesanatoase, zaharul rafinat si produsele rafinate din grau (faina alba, paine alba etc). Nu uita sa mananci verdeturi pentru a-ti pastra sistemul sanatos si curat.
  • Inainte de a folosi orice produs pentru acnee intreaba medicul.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!