Sari la conținut

Respiratia de relaxare in timpul sarcinii

Kate Middleton a reusit sa-si depaseasca greturile matinale cu ajutorul hipnozei. Am indemnat femeile insarcinate sa mearga la piscina, pentru ca asta le ajuta sa-si calmeze durerile de spate. Mai exista insa si alte solutii pentru relaxarea, unul chiar la indemna oricui: respiratia de relaxare. In plus relaxarea este esentiala in timpul sarcinii, iar cele mai multe dintre avantaje se vad, dupa ce bebe vine pe lume.

Femeile insarcinate dau prea putina atentie modului in care respira, desi acesta este esential atat pentru sanatatea fatului cat si a mamei. Respiratia este un act involunar, automat. In momentul in care ne concentram asupra modului in care respiram respiratia devine cea mai buna, cea mai eficinta si cea mai la indemana cale de relaxare. Si asta pentru ca relaxarea si respiratia sunt de nedespartit.

Relaxare in timpul sarcinii

Respiratia relaxanta trebuie sa fie adanca si lenta atat in momentul inspiratiei cat si in timpul expiratiei. Cel mai bine este sa stai jos, in fund intr-o pozite destinsa care sa permita toracelui si abdomenului sa se dilate liber.
 


Urmatorul mod de a respira merita a fi exersat: culca-te pe un covoras, pe spate, cu genunchii usor indoiti. Coloana vertebrala atinge podeaua, iar mainile sunt puse lejer pe burta. Inpira aerul, pe nas, adanc, pana la burta, pana ce simti ca ti se dilata corpul. Apoi expira, incet, lejer si bland, printre buzele usor intredeschise.

Kate Middleton, prima aparitie cu burtica

La fiecare respiratie imagineaza-ti ca absorbi energie si putere de la varful degetelor de la picioare si pana la creier, iar impreuna cu aerul expirat inlatura si toate supararile din corpul tau. Cand inspiri aerul, ridica-ti putin bazinul de la podea, iar cand expiri aerul, impinge coloana vertebrala in jos. Fii atenta ca tot timpul sa ramai relaxata.

Daca practici yoga sau daca ai practicat tehnici de relaxare inainte de sarcina, afla ce acestea s epot aplica foarte bine si in cursul sarcinii, ca modalitate eficienta de a reduce stresul si anxietatea. Medicii sustin aplicarea tehnicilor de relaxare in timpul sarcinii, in doua -trei reprize pe zi, cel ma bine dimineata si seara. Respiratia de relaxare in timpul sarcinii este o buna cale de antrenament pentru nastere, stiiut fiind ca respiratia abdominala calmeaza durerea din timpul travaliului.
 


Respiratia profunda are un efect in cascada asupra organismului, deoarece te poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale, la elimina tensiunii si pentru a permite sistemului circulator sa fie mai eficient. Respiratia de relaxareasustine oxigenarea tesuturilor si implicit a placentei si a fatului.

Este important sa stii ca exercitiile de respiratie pot da o usoara senzatie de ameteala, mai ales in lunile mari de sarcina. Senzatia nu are nimic nociv, dar este recomandat sa faci aceste exercitii mereu asezata, si niciodata in picioare.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!