Sari la conținut

Săptămâna 39 de sarcină – ce ar trebui să știi

A 39-a săptămână de sarcină este o perioadă unică, plină de emoții mixte. Bucuria, anxietatea și frica sunt cele mai întâlnite dintre ele, în această perioadă. Cu toate acestea, nu ar trebui să-ți faci griji. Tot ce trebuie să faci este să aștepți sosirea noului membru al familiei.

Chiar dacă bebelușii sunt pregătiți să vină pe lume, ei pot continua să mai stea în uter chiar și după a 39-a săptămână de sarcină. Prin urmare, trebuie să continui să mănânci sănătos și să stai departe de substanțele nocive.

Cum este bebelușul în a 39-a săptămână de sarcină?

Bebelușul este deja pe deplin dezvoltat. Cu toate acestea, el continuă să crească. Din fericire, sistemul lui nervos este deja capabil să primească și să înțeleagă stimulii din mediul înconjurător.

Celebrul lanugo al bebelușilor începe să se diminueze, iar țesutul adipos subcutanat se îngroașă. Chiar dacă bebelușii se pot confrunta cu schimbări de temperatură, vor avea nevoie de temperaturi ridicate, în special în anotimpurile reci.

Cum ar trebui să te simți în săptămâna 39 de sarcină

Dacă totul merge bine, nu ar trebui să simți simptome noi, pe care nu le-ai experimentat până acum. Este posibil să ți se facă greață, să verși, să ai dureri de spate, în special dureri lombare sau chiar să faci pipi când îți vine să râzi sau să tușești. Ceea ce nu este normal este să ai febră mare, urinare dureroasă, diaree sau orice alte simptome alarmante. Dacă se întâmplă oricare dintre acestea, ar trebui să mergi la urgențe.

Săptămâna 39 de sarcină și vizitele la medic

Obstetricianul tău va programa cel mai probabil o vizită în cursul celei de-a 39-a săptămâni. Acest lucru se datorează faptului că, odată ce sarcina ajunge la termen, este nevoie de o atenție sporită. Dacă analizele sunt actualizate și totul decurge normal, medicul va efectua probabil un examen vaginal pentru a verifica colul uterin.

Pot decide care este data nașterii copilului?

Chiar dacă este posibilă inducerea travaliului, se întâmplă acest lucru, de obicei, atunci când mama sau bebelușul suferă de o boală, deci este mai bine ca bebelușul să iasă mai devreme. În cazul în care medicul programează operația de cezariană, ai posibilitate de a alege data nașterii.

Pot călători în această perioadă?

Dacă poți evita călătoria, ar fi minunat. Bebelușul poate veni în orice moment și este posibil să te aflii într-un loc în care nu ai acces la serviciile de sănătate, iar lucrurile se pot complica.

Sursa

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!