Sari la conținut

Se apropie! Semnele că oușorul este gata să se spargă

Toeretic, mămicile știu cam cât mai este până ce puiuțul din burtică scoate năsucul în lume. Practic, în fiecare dimineață se trezesc (asta dacă au reușit să adoarmă) cu un amalgam de gânduri: ce bine ar fi să nasc azi, să scap odată, dar Doamne, cât de frică îmi e! Nu mai putem amâna un pic?! Și în tot aceste roller coaster al emoțiilor și al nehotărărârilor, tot caută semne care să prezică: mă cam doare burta, dar parcă nu e nimic ciudat, ah, uite o contracție, dar a mai fost una tocmai acum două zile... și tot așa!

► Citește și Semne ca se apropie data nasterii

În realitate, însă, știi când poți fi sigură că urmează să naști?

Când data expirării laptelui pe care l-ai cumpărat astăzi este ulterioră datei preconizată a nașterii tale – E super ciudat, dar mie chiar mi s-a întâmplat: am pus laptele în frigider, mi-a sărit în ochi data expirării și mi-am dat seama: voi aduce un bebeluș în casă înainte de a aduce o nouă cutie de lapte.

Teama de a naște a devenit mai puțin însemnată decât dorința de a scăpa odată de burta imensă – Știm, toate am trecut prin asta! E atât de mare, încât îți dorești să simți până și durerile nașterii, numai să scapi!

Nimic nu te mai încape! Și când spun nimic, păi nimic! Nici măcar negocierile cu soțul, pentru tricourile și cămășile lui, nu mai sunt un succes!

Față umflată, mâinile la fel, picioarele... mai zic? – Fața îți arată ca atunci când ți-ai scos măseaua de minte (măselele din ambele părți, de fapt), la inele ai renunțat de mult, iar picioarele... s-au hotărât și ele să te boicoteze: nu mai intră în niciun pantof!

Auzi în dreapta și în stânga: aa, păi nu mai ai mult, nu? Se vede că ești gata să naști – Probabil cel mai frumos compliment – not!

Ești ca un somnambul – În zilele dinainte de naștere, te simți ca un somnabul. Ai putea dormi oriunde, în orice poziție – dacă nu ar fi burta atâââât de mare. Deja începi să te temi: cum am eu grijă de un bebeșuș, dacă acum aș dormi, practic, pe mine?

Te îngrijești toată ziulica – Îți faci unghiile, te epilezi (dacă poți) mai tot timpul, ai grijă să te speli pe cap mai des și chiar te machiezi fără să știi că urmează să ieși din casă – Cine știe, dacă naști chiar astăzi? Pozele rămân o viață..... și unele chiar înrămate!

Agenda ta de planuri e... goală – Dacă până acum erai o persoană activă și organizată, care în fiecare zi avea câte ceva trecut în agendă, acum foile sunt goale. Nu de alta, dar ești o persoană serioasă și nu ai vrea ca planurile tale să se suprapună cu ale lui bebe. Știm deja cine e mai important!

Devii mult prea emotivă – Te apucă nostalgia! Până acum erați doar doi, voi contați cel mai mult, vă plimbați mereu, aveați loc în pat, aveați timp de giugiulit... Acum, doi devine trei și... o să îți fie dor de voi! Și gata, că deja ai început să plângi!

Dacă ai bifat măcar jumătate din ceea am scris mai sus, mult succes! Your due date is almost here!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!