Sari la conținut

Şi-a surprins mămica încă de la naştere: bebeluş de peste 6 kilograme, născut natural

O mămica  a avut parte de o surpriză de proporții – și la propriu și la figurat - imediat după ce a născut. 

Femeia de 42 de ani, originară din Rusia, a adus pe lume o fetiță cu o greutate neașteptat de mare. Bebelușul a cântărit la naștere 6,3 kilograme, spre surprinderea mamei sale.

Cazul este cu atât mai ciudat, cu cât, conform Unilad.co.uk, femeia a născut natural, fără a beneficia de asistenţă medicală. Având în vedere dimensiunile bebelușului, efortul mamei a fost unul supraomenesc. 

Din fericire, atât mama, cât și copilul sunt bine, în ciuda condițiilor în care a avut loc nașterea. 

Specialiștii sunt, însă, de părere că bebelușul este supraponderal și poate dezvoltă în timp probleme de sănătate, dacă părinții nu acordă o atenție deosebită creșterii și dezvoltării sale. În general, bebelușii cu o asemenea greutate sunt născuți de mame care suferă de diabet.  

"Dacă tu ai o greutate mare, șansele să naști un bebeluş mare cresc, chiar dacă nu suferi de diabet. Bebelușii care cântăresc mult la naștere pot suferi în timp de obezitate sau diabet și pot chiar dezvolta probleme cardiace", spune Daghni Rajasingam, specialist în obstetrică și ginecologie. 

Familia a preferat să păstreze discreția în privință identității mamei. Se pare că femeia a mai adus pe lume alți patru copii, în aceleași condiții "speciale". 


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!