Sari la conținut

Te-ai întrebat vreodată de ce bebelușii nu își amintesc momentul nașterii? Iată și răspunsul

Oamenii de știință și-au propus să analizeze de ce bebelușii nu-și pot aminti nașterea lor. Deși creierul bebelușilor nu este complet dezvoltat, mulți dintre noi se întreabă de ce nou-născuții nu își amintesc momentul în care vin pe lume.

Potrivit Medical Xpress, oamenii de știință numesc acest lucru „amnezie infantilă” și au precizat cum se produce acest fenomen.

Dacă întrebi pe cineva care este prima sa amintire, probabil vei primi diferite răspunsuri. Cu toate acestea, cei mai mulți dintre ei vor vorbi despre lucruri care s-au întâmplat când aveau între 4 și 6 ani, iar acest lucru este destul de comun.

Așadar, de ce creierul nu își poate aminti nimic înainte de această perioadă, în special de la momente precum nașterea?

Unii se grăbesc să spună că nou-născuții nu au capacitatea de a-și forma amintiri, dar știm că acest lucru nu este adevărat. Un copil își poate aminti chipul mamei și poate face diferența dintre o persoană străină și mama lui. De fapt, bebelușii își amintesc toate chipurile persoanelor apropiate.

Nașterea este considerată o „memorie autobiografică”, deoarece este un moment semnificativ în viața unei persoane. Cercetătorii au câteva teorii despre motivul pentru care bebelușii nu-și pot aminti nașterea. Prima dintre teorii face referire la faptul că memoria autobiografică presupune să știi cine ești, iar acest lucru le lipsește bebelușilor.

De asemenea, cercetătorii spun că amintirile legate de naștere rămân în memoria nou-născutului, dar nu știe cum să le acceseze, așa că nu sunt atinse niciodată, la nicio vârstă. O altă teorie este că bebelușii, evident, nu au abilități lingvistice în ceea ce privește comunicarea prin cuvinte, iar acest lucru înseamnă că nu pot forma narațiuni în jurul propriei vieți care să-i ajute să-și amintească astfel de momente.

Acest lucru este cu siguranță fascinant, dar ne punem întrebarea: „Chiar vrem, cu adevărat, să ne amintim momentul în care am venit pe lume?”

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!