Sari la conținut

Totul despre a noua luna de sarcina

Am ajuns la final. Calatoria a fost lunga, dar fascinanta. Luna a noua de sarcina este finalul unei experiente uluitoare, dar si inceputul unei noi aventuri.

Caracteristic pentru luna a noua de sarcina este faptul ca micutul din burtica acumuleaza in ritm accelerat in greutate, mai ales grasime subcutanata. La inceputul lunii a noua de sarcina se poate spune ca fatul are plamanii complet dezvoltati, dar fiecare zi pe care o mai petrece in uterul mamei este importanta si necesara.

Uterul tau ajunge mai sus cu 15 centimetri de ombilic. Cresterea in greutate isi reduce ritmul in cursul lunii a noua de sarcina, dar ai acumulat deja 10-12 kilograme si mai mai este loc pentru inca unul-doua kilograme.

Totul despre a opta luna de sarcina

In luna a noua vei face un test pentru Grupa B a bacteriei Streptococcus ca ultima masura de siguranta.

In rest ai probleme cu arsurile gastrice, dormi destul de inconfortabil, te doare spatele si ai probleme legate de crampele musculare. Pe de alta parte psihicul tau este pozitiv si astepti cu nerabdare venirea pe lume a puiului pe care l-ai "copt" in tine vreme de noua luni de zile.

Solutii rapide ca sa scapi de arsurile gastrice

Sfatul nostru este sa te organizezi si sa te pregatesti pentru venirea pe lume a copilului. Pregatire insemnand de la haine si scaun pentru masina, pana la patutul copilului si pregatirea camerei sau a coltului lui, in camera ta.
 
Saptamana a 36 a de sarcina. Copilul tau are peste 50 de centimetri lungime de cele mai multe ori si se aprope de trei kilograme. Stataisticile arata cei cei mai multi dintre nou-nascutii la termen au circa 51 de centimetri la nastere si undeva in jur de 3,2 kilograme.




Un sfat: organizeaza-te cu alimente si provizii pentru prima luna de viuata a copilului tau. Nu pentru el, ci pentru ceilalti membri ai familiei tale. Pune in congelator mancare gata preparata, legume si aprovizioneaza camara.

Totul despre al treilea trimestru de sarcina

Saptamana a 37 a de sarcina. In ceea ce-l priveste pe bebe din burtica, piele acestuia devine roz si neteda, dat fiind faptul ca pana acum era zbarcita si rosie. In aceasta perioada copilul pierde parul lanugo, si stratul ceros vernix. Tot in aceasta perioada are loc un schimb intens de anticorpi intre mama si fat, care vor asigura protectie dupa nastere. Cresterea in greutate a copilului incetineste, dupa aceasta saptamana, pentru ca nu mai are loc, dar continua procesul de formare al celulelor adipoase de sub piele.

In cursul acestei saptamani copilul este gata pentru a veni pe lume.

In ceea ce te priveste te simti din ce in ce mai inconfortabil si este si normal sa fie asa ca urmare a amplitudinii abdomenului. Sfatul meu este sa stai cu bagajele pentru maternitate, pregatite pentru ca 95% dintre copii se nasc in cursul acesti saptamani.

Saptamana a 38 a de sarcina. La finele acesti saptamani o sa simti cu adevarat forta copilului tau. Are brate puternice si picioare sanatose. Este saptamana in care unghiile cresc dincolo de buricele degetelor si la maini si la picioare. Unghiile copilului sunt un semn de evaluare a prematuritatii. Unghiile trecute de buricele degetelor arata ca bebe este gata, in orice clipa sa vina pe lume.

Saptamana a 39 a de sarcina este numita si saptamana cuibaritului. O sa te preocupe la maximum pregatirea casei, a "cuibului", organizarea si o sa te simti dintr-o data plina de energie. Euforia si un tonus psihic bun caracterizeaza perioada. Este in fapt un semn ca tot organismul tau se mobilizeaza pentru travaliu si nastere.

Sfatul meu: nu te teme! Ai increde in tine. Nasterea este o incercarea grea, dar in acelasi timp o experienta minunata si uluitoare. 




Saptamana a 40 a de sarcina. Practic este ultima saptamana. Medicul o sa monitorizeze cantitatea de lichid amniotic si, in caz de nevoie, o sa declanseze nasterea. Ceea ce trebuie sa stii este ca baietii sunt putin mai mari la nastere decat fetele. In plus afla ca daca bebe intarzie nu este nici o problema.  Doar 5% dintre copii se nasc exact la data scadenta a sarcinii.

Nastere usoara!
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!