Sari la conținut

Tradiții de naștere din întreaga lume. Bebelușul este ras în cap de către familie, iar un animal este sacrificat

În ciuda faptului că este un fenomen des întâlnit, oamenii experimentează nașterea în moduri unice. Acest lucru se întâmplă în diferite culturi din întreaga lume, prin obiceiurile și ritualurile fiecărei zone.

Tradiții de naștere din întreaga lume: zona de est

În Japonia, există numeroase tradiții și practici culturale ale maternității și ale nașterii. Una dintre cele mai frecvente practici este că proaspăta mămică rămâne în casa părinților timp de trei săptămâni, după naștere.

Pe de altă parte, una dintre cele mai ciudate obiceiuri japoneze este Setsubun no Nakizumo, pe care îl sărbătoresc în timpul solstițiului de primăvară.

După cum explică profesorul de cultură, literatură și istorie japoneză Herbert Plutschow, pentru această sărbătoare, bebelușii, ținuți de luptătorii de sumo, sunt așezați față în față și așteaptă până când unul dintre micuți începe să plângă.

Pentru japonezi, plânsul are calități divinatorii. Acest ritual a luat numele de Nakizumo.

În China are loc Manyue. Aceasta este o petrecere dedicată sărbătoririi nașterii unui bebeluș, în care oaspeții aduc cadouri pentru nou-născut. Spre deosebire de baby-shower, ei sărbătoresc Manyue după nașterea bebelușului.

Unele țări arabe, precum Pakistanul, sărbătoresc Aquiqah, un obicei cultural și religios dedicat nașterii, care are ca scop alegerea numelui bebelușului. Această sărbătoare are loc la șapte zile după naștere. Bebelușul este ras în cap de către familie, iar un animal este sacrificat.

În tribul african Dagara din Burkina Faso, există o tradiție numită Ritualul de ascultare. După cum explică Sonbofu Somé, originar din acest trib, scopul acestui ritual este de a asculta copilul pentru a-l cunoaște. Pe baza acestui fapt, bebelușul primește un nume. Pentru acest trib, numele reprezintă energie.

La rândul său, după cum relatează Damiola Dimeji-Ajayi, în Nigeria se practică Omugwo. Acesta este un obicei tradițional axat pe îngrijirea postpartum. Damiola explică faptul că, în timpul Omugwo, este responsabilitatea bunicii materne sau paterne să ofere îngrijire postpartum atât mamei, cât și bebelușului.

Tradiții de naștere din întreaga lume: zona de vest

Umezirea capului bebelușului este o tradiție populară a nașterii, pe care oamenii o sărbătoresc în Regatul Unit, Irlanda, Australia și Noua Zeelandă. Potrivit Victoriei Williams, este foarte asemănător cu babyshower-ul. Această practică este mai mult pentru tați, decât pentru mame.

Tradiția este că tatăl se întâlnește cu prietenii săi pentru a sărbători nașterea copilului, consumând una sau mai multe băuturi alcoolice.

În schimb, în Olanda, deși acum devin din ce în ce mai populare, nașterile la domiciliu au o lungă istorie. În prezent, în această țară, 20% dintre femei nasc acasă.

Așadar, cultura modelează și configurează modul nostru de a trăi. Prin diferite tradiții și obiceiuri, apar multiple moduri de a experimenta nașterea, o experiență universală.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!