Sari la conținut

Un lucru cu adevărat mare este să lupţi pentru cei mici !

Vezi gGalerie foto

Peste 10% din bebeluşii veniţi pe lume în România au fost născuţi prematuri.

Bucureşti – 22 iunie 2017

Rata de copii născuţi prematur în România rămâne la aceleaşi cote ca în 2015. În 2016 peste 10% din bebeluşii veniţi pe lume în România au fost născuţi prematuri*. Pentru anul 2016 natalitatea a înregistrat 190.238 de născuţi vii, din care 14.989 de bebeluşi s-au născut prematur în anul 2016 în România, adică naşteri survenite sub 28 de săptămâni până în săptămâna 35.

În România există o singură linie telefonică gratuită din România adresată familiilor cu copii prematuri, dar şi mamelor care au o sarcină cu risc de naştere prematură. La 0800.390.678, cei care au nevoie primesc sfaturi şi îndrumări de la un doctor neonatolog sau psiholog.

“Copiii îndelung spitalizaţi pot avea probleme de respiraţie, digestie, imunitate etc. şi de cele mai multe ori, familiile au nevoie de suport specializat şi sprijin moral pentru o bună perioadă de timp”, menţionează Diana Gamulescu, Vicepreşedinte Asociaţia Unu şi Unu

Pentru a veni în sprijinul familiilor cu bebeluşi îndelung spitalizaţi, Asociaţia Unu şi Unu oferă suport şi informaţii telefonic, direct de la specialişti prin intermediul call centerului Alo, Prematuritate - 0800 390 678. Linia telefonică este gratuită şi poate fi apelată din toate reţelele de pe teritoriul României.  

Rata mortalităţii infantile în România aferentă anului trecut este de 7.3 decedaţi sub 1 an la 1000 de născuţi vii, conform ultimelor informaţii primite de la INMS. Datele nu sunt deloc îmbucurătoare şi cifrele atestă încă o dată că fenomenul prematurităţii continuă în România să se situeze la un nivel alarmant. Avem nevoie urgentă de măsuri sociale şi de programe ample de prevenţie, inclusiv în licee şi şcoli” completează Diana Gamulescu, Vicepreşedinte Asociaţia Unu şi Unu.

Proiectul este realizat de Asociaţia Unu şi Unu cu sprijinul Nutricia Early Life Nutrition România, companie specializată în domeniul nutriţiei sugarilor şi copiilor de vârstă mică .

Programul complet şi actualizat al call center-ului poate fi consultat pe: http://unusiunu.com sau pe pagină oficială de facebook: www.facebook.com/asociaţia.unusiunu. Filmul de susţinere al proiectului se poate vizualiza aici sau aici.

Alo, Prematuritate a împlinit 1 an de funcţionare şi însumează peste 900 de apeluri înregistrate la nivel naţional, cu o medie de 16 apeluri în fiecare săptămâna. În cele 54 de săptămâni de funcţionare, beneficiarii au solicitat transferul cel mai frecvent către neonatolog, psiholog, iar acestea au fost majoritatea din mediu urban.

*Sursa datelor INS – iunie 2017


###

Despre Asociatia Unu si Unu
Asociatia Unu si Unu  este prima si singura asociatie de parinti care apara drepturile copiilor din sarcini multiple, prematuri si bebelusi spitalizati si ale familiei acestora, oferind suport pe perioada spitalizarii și dupa externare. Asociatia Unu si Unu este membra a EFCNI (European Foundation for the Care of Newborn Infants), organizatie care aduna reprezentanți din peste 50 de tari.
Misiunea Unu și Unu este de a imbunatati sanatatea bebelusilor prin proiecte de preventie, informare si educare a societatii civile privind bebelusii abandonati, nasterea inainte de termen, oferirea de suport prematurilor si bebelusilor spitalizati, precum si  derularea de proiecte privind urmarirea, monitorizarea copiilor dupa externare pana la varsta de 7 ani. Viziunea Asociatiei Unu si Unu  este sa devina vocea prematurilor si a bebelusilor spitalizati din Romania.  Cei interesati pot urmari activitatea Asociatiei Unu si Unu pe pagina sa de internet www.unusiunu.com sau pe Facebook https://www.facebook.com/asociatia.unusiunu/.        
   
Despre Nutricia Early Life Nutrition Romania
Nutricia Early Life Nutrition este  lider la nivel european în domeniul nutriției sugarilor și copiilor de vârste mici si face parte din Grupul Danone.
Nutricia Early Life Nutrition Romania are o istorie de peste 10 ani pe piata romaneasca fiind prezenta cu doua branduri (Milupa si Aptamil).Divizia este dedicata exclusiv nutritiei sugarilor si copiilor de varsta mica.
Cu o experiență de peste 40 de ani în cercetarea laptelui matern, Nutricia oferă formule de lapte unice, de calitate superioară, care au beneficii dovedite științific și acoperă nevoi specifice. Aceasta deține centre de cercetare și facilități de cercetare și dezvoltare în toată lumea, care reunesc peste 400 de oameni de știință, nutriționiști, tehnologi și diferiți experți în domeniul nutriției.
Nutricia Early Life Nutrition Romania susține, încurajează și promovează beneficiile, atât pentru mame, cât și pentru copii, ale alăptării exclusive, cel puțin până la 6 luni și continuarea acesteia cât mai mult timp posibil.


 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!