Sari la conținut

Unele femei nasc doar băieți sau doar fete. Ce spune știința?

Cu toții cunoaștem mămici care au născut doar fete sau doar băieți, deși numărul copiilor din familia lor este mai mare de doi. Majoritatea familiilor au copii de ambele sexe, în timp ce unii părinți pot concepe doar băieți sau doar fete.

Deocamdată nu există nicio modalitate prin care genele familiei tale pot avea un efect asupra faptului că vei avea copii de același sex.

► Citește și: După 10 băieței la rând, au devenit, în sfârșit, părinți și de fetiță

Sexul este determinat de tatăl copilului

În timp ce unii oameni cred că sexul unui copil este dat de mamă, deoarece ea este cea care îl poartă în pântece, în realitate tatăl este cel care determină sexul copilului. Spermatozoizii poartă cromozomi pentru ambele sexe. Unii spermatozoizi poartă cromozomi X pentru fete, în timp ce alții poartă cromozomi Y pentru băieți. În timp ce o femeie poartă 2 cromozomi X, sexul nou-născutului depinde de spermatozoizii (X sau Y) care pătrund în ovul.

► Citește și: Ești mămică de baiat? Iată câteva lucruri pentru care trebuie să fii pregătită

Dacă mămica trece printr-o perioadă de stres, ar putea să nască o fetiță

Cu toate acestea, oamenii de știință au descoperit câțiva factori care ar putea influența sexul bebelușului. S-a dovedit că, după perioade stresante, precum dezastrele naturale, au fost născuți bebeluși de sex feminin. Acest lucru ar putea fi cauzat de stresul la care au fost expuse viitoarele mame.

► Citește și: Cum poate influența stresul sexul viitorului copil

Consumul de alimente specifice ar putea duce la șanse mai mari de a avea o fată

Consumul anumitor alimente mărește șansele de a concepe o fată. De exemplu, reducerea sării și consumul multor produse lactate ar putea crește șansele de a avea o fetiță. Pe de altă parte, mamele ale căror diete sunt pline de alimente bogate în sodiu și potasiu sunt mai predispuse să nască băieți.

► Citește și: 8 motive pentru care mă simt norocoasă să fiu mamă de băiat

De cele mai multe ori, dacă o mămică are copii de același sex, este doar o coincidență

Se cunoaște faptul că echilibrul de gen a rămas același timp de secole și nu există aspecte care să îl poată schimba semnificativ. Familiile care au mulți copii de același sex sunt destul de rare. Fiecare copil are 50% șanse de a fi băiat sau fată. Deci, de exemplu, pentru 3 copii, șansa ca toți să fie bărbați este: 0,5 X 0,5 X 0,5 = 0,125, sau 12,5%.

Sursa


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!