Sari la conținut

Ești mămică de baiat? Iată câteva lucruri pentru care trebuie să fii pregătită

Creșterea băiețeilor poate fi foarte distractivă, nu-i așa mămici de pitici? Dacă urmează să devii mămică și porți în pântecul tău un băiețel… te așteaptă multe lucruri interesante!
Aparent, această fabrică de făcut copii face doar băieți: dacă mi-ai putea vedea uterul, este probabil albastru. Și are barbă.
Înainte să nasc o mulțime de băieți (patru prichindei, ca să fiu mai exactă), eram fată în adevăratul sens al cuvântului. Machiaj, exfoliere, parfum, pantofi draguți. Băuturi dulci și fructate în loc de pahare cu whisky. Riști să-ți rupi o unghie? Nu, mulțumesc.

A fi mamă de băiat – indiferent că este vorba de un băiat sau mai mulți – te schimbă. Nu înseamnă neapărat că trebuie să renunți la obiceiurile tale de domnișoară, însă parentingul cu cineva de sex opus poate aduce noi provocări la care ești nevoită să te adaptezi.

Trebuie să iubești timpul petrecut în baie

Prin timp petrecut în baie, nu vreau să spun că stai în cadă înconjurată de lumânărele parfumate şi petale de trandafiri. Mă refer la faptul că trebuie să iubeşti timpul petrecut în baie pentru că băieţeii necesită multe băiţe. Trebuie să fii pregătită pentru jocuri de stropit cu apă, podea îmbibată de apă şi tone de prosoape murdare. Când vor ajunge la vârsta în care se pot spăla singuri, cu siguranţă vei sta la uşă să le reaminteşti de nenumărate ori să folosească săpun...peste tot! Apropo, nu cumpăra gel de duş foarte scump. Riști să arunci banii pe geam.

Trebuie să crezi că pârţurile sunt amuzante

Da. Băieţii cred că pârţurile sunt amuzante şi tu trebuie să crezi la fel.

Dacă vei râde cu ei despre pârţuri, va fi foarte distractiv pentru voi toţi. Dacă încerci să-i faci să nu se mai amuze pe tema asta, nu vor face decât să înrăutăţească lucrurile. Doar subliniază că există anumite locuri în care nu este normal să facă acest lucru, de exemplu, la biserică sau în timp ce sunteţi la restaurant. Acasă... mai treci cu vederea.

Trebui să fii pregătită constant pentru lupta cu toaleta

Din momentul în care am aflat că sunt însărcinată cu primul meu băieţel, am fost setată pe un singur lucru: să-l învăţ să folosească toaleta corespunzător. Ştii... să laşi colacul de la wc înapoi jos şi celelalte lucruri.

Citeşte şi: 10 lucruri pe care orice băiat trebuie să le audă de la mama lui

Am fost întotdeauna un dictator cu fiii mei pentru că una din temerile mele era să nu cresc bărbaţi care nu lasă colacul jos după ce folosesc toaleta. Dar, în ciuda celor mai mari eforturi, întotdeauna apare câte ceva. Unul îşi aminteşte să lase colacul jos, dar unul nu-şi aminteşte să tragă apa. Unul îşi aminteşte să tragă apa, dar nu lasă capacul de wc închis. Unul lasă hârtie igienică în locuri ciudate, cum ar fi atârnată de chiuvetă sau pe podea. Şi toţi stropesc când fac pipi. Le reamintesc întotdeauna să nimerească vasul de wc. Trage apa! Pune colacul jos! Închide capacul! Şi, la sfârşit, eu trebuie să vin să curăţ după ei. Este foarte greu să păstrezi o toaletă curată atunci când există băieţi în casă.

Trebuie să-ţi revizuieşti standardele de siguranţă

Ok, nu trebuie să sune nimeni la protecţia copilului pentru copiii mei – nu vorbesc despre micuții care sunt lăsaţi să stea în maşină fără scaun auto special pentru copii sau despre cei care sunt lăsaţi să se joace cu brichete. Dar gândeşte-te la mama pe care o cunoşti (şi ştim cu toţii cel puţin una) care sterilizează cu rigurozitate biberoanele sau sticlele copilului ei. Mama care gâfâie şi alergă la nesfârşit atunci când preţiosul ei fulg de zăpadă ia o trântă nevinovată. Ştii asta? Hmm, nu poţi fi acea mămică atunci când ai un băiat, pentru că baieţii sunt ceva mai duri.
Ei sar de pe obiecte înalte, alunecă, se urcă la loc, se rostogolesc, se prăbuşesc şi încep din nou să alerge. TOT TIMPUL. Sunt plini de noroi, miros a pisici şi a câini, dar sunt minunaţi.

Citeşte şi: 12 motive pentru care spun cu mâna pe inimă: iubesc să fiu mamă de băieţi

Nu trebuie să fii surprinsă de dramă

Mi-aş fi dorit să strâng câte o bancnotă pentru fiecare dată când cineva îmi spune: Oh, eşti atât de norocoasă – băieţii sunt mai puţin dramatici decât fetele. Chiar aşa să fie? Am parte de plânsete, strigăte, de uşi trântite, toate urmate de o linişte generală. Nu înţeleg de ce toată lumea crede că băieţii sunt creaturi respectuoase şi agreabile. De curând, tânărul meu domn de 8 ani ura această casă şi toţi fraţii în urma descalificării într-un anume joc. Într-o zi la grădiniţă s-a împiedicat de propriul şiret, a căzut pe podea şi a început să strige în lacrimi Această lume este prea periculoasă pentru cineva ca mineeeeee!

Nu lăsa niciodată pe nimeni să-ţi spună că eşti norocoasă că ai băieţi pentru că ei nu sunt dramatici.

Serios. Aceşti oameni habar nu au despre ce vorbesc.

Trebuie să fii pregătită pentru dezordine

Câteodată o iau razna cu curăţenia în casă. Doar dacă nu cumva vrei să-ţi iei o menajeră, astfel trebuie să te impaci cu idea că va fi permanent dezordine în casa ta. Şi nu vorbesc doar despre jucării împrăştiate peste tot. Oricât de des ţipi la ei, băieţii nu bagă de seamă dacă intră cu încălţăminte plină de noroi sau cu tălpile de care atârnă ghemotoace de iarbă. Să nu mai repet despre folosirea vasului de wc… am înşirat mai sus toată povestea. Asta nu ţine de lipsa de educaţie, crede-mă. Simt că petrec o groază de timp explicându-le ce nu trebuie să facă, dar pur şi simplu le intră pe o ureche şi le iese pe cealaltă. Toate acestea se intensifică dacă ai mai mulţi băieţi sau dacă prichindeii tăi mai aduc acasă şi vreo câţiva prieteni. Să vezi atunci…

Trebuie să ai mereu multă mâncare la îndemână

Am fost atât de păcălită de acest lucru… Pentru că atunci când copiii sunt foarte mici, ei nu mănâncă practic nimic şi te gândeşti… Sunt sigură că băieţii mei nu sunt mari mâncăciosi. Şi apoi ajungi în această etapă în care… Doamne-Dumnezeule, ei chiar au înfulecat ouăle de pe masă? Micuţul meu a mâncat la mic dejun o porţie de mâncare cât a unui adult şi se plânge că îi este foame. Şi îi este mereu. Vrea o gustare tot timpul. Frigiderul meu se deschide la fiecare 5 minute. Sunt nişte maşini de mâncat orice aliment. Abia aştept să devină adolescenţi!

Şi să fiu şi puţin sarcastică acum… Am nevoie de mai multe locuri de muncă pentru a scăpa de rate, astfel încât să ne permitem să achităm toate bonurile fiscale de la supermarket.

Citeşte şi: Băiatului meu, în prima zi de grădiniţă...

Trebuie să fii pregătită să cumperi multe perechi de blugi

Hmm, sunt încă uimită cum 4 băieţi pot strica pantalonii într-un timp record. Se presupune că blugul este o ţesătură rezistentă, dar nu atât de rezistentă pentru băieţii mei care se târăsc pe podea, se zgârâie în genunchi şi îşi pătează pantalonii...

Trebuie să te obişnuieşti cu nuditatea

Nu ştiu cum trec băieţii mei prin atâtea perechi de blugi, pentru că, Doamne, nu e ca şi cum îi poartă doar acasă. De fapt, nu e ca şi cum ar putea să-i poarte acasă. Blugul este destul de incomod dacă nu este elastic... și chiar și elastic, tot nu-ți vine să stai îmbrăcat în blugi în casă. Ai nevoie de ceva foarte confortabil. În momentul în care vor fi fizic capabili să-şi îndepărteze singuri hainele, o vor face.

Băieţii mei se dezbracă imediat cum ajung acasă de la şcoală. Uneori stau în chiloţei, alteori renunţă la lenjerie cu totul.

Sursa

Sursa foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!