Sari la conținut

10 lucruri pe care orice băiat trebuie să le audă de la mama lui

Dacă ai un băiat, atunci știi din experiență, băieții nu sunt doar un gen diferit, ci uneori se pare că sunt o specie total diferită. Iată zece lucruri pe care fiecare băiat trebuie să le audă de la mama lui.

1. „Te iubesc”

Spunându-i „Te iubesc” băiatului tău ți se poate părea dificil.
În cele din urmă, este destul de ușor, mai ales când este mic. Cu cât este mai mare, este posibil să-ţi spună că îl încomodează când îi spui că îl iubeşti. Când băiatul tău devine adolescent, poate fi dificil să stai față în față cu el mai mult de 2 minute şi să nu-i spui aceste trei cuvinte minunate. Nu contează cât de greu este să găsești momentul potrivit să-i spui că îl iubeşti sau cât de ciudată i se pare băiatului tău a fi situaţia, important este să le spunem băieţilor noştri în fiecare zi că îi iubim.
Nu te culca înainte de a-i spune copilului tău că îl iubeşti, chiar dacă este nevoie să îi scrii.

2. „Hai să ne jucăm”

Ca mămici, s-ar putea să nu înţelegem întotdeauna de ce băieţii noştri fac ceea ce fac. Dacă ai crescut cu mini petreceri unde beai ceai și te jucai cu păpușile Barbie, stilul de joacă al băiețelului tău poate fi complet străin pentru tine. Cu toate acestea, trebuie să le arătăm fiilor noștri că suntem interesate de jocurile lor preferate. Așezați-vă pe podea împreună și jucați-vă cu lego, mașinuțe, asta când băiețelul tău este încă mic. După ce mai crește, vă puteți juca împreună jocuri video, chiar dacă nu ieși aproape niciodată pe locul 1. De orice este interesat fiul tău, încearcă să te implici în activitățile lui favorite.

3. „Este ok să plângi”

În cultura americană, băieții sunt adesea învățați de la o vârstă fragedă că plânsul îi fac bebeluși sau fetițe. Drept urmare, băieții își ascund sentimentele ca să pară mai duri.
Băieții nu sunt roboți. Ei se confruntă cu frică, îngrijorare, simpatie și durere. Ai grijă să nu încerci să ascunzi aceste sentimente și să lași băiatul să plângă dacă el consideră că trebuie să facă acest lucru. Dacă îi îngrădești astfel de emoții, este posibil ca atunci când devine adult să nu poată comunica eficient cu soția lui.

4. „Ești la fel ca tatăl tău”

De obicei, atunci când mamele spun acest lucru, poate deveni deranjant. Pentru a transmite cuvinte de încurajare fiilor noștri, precum și pentru respectarea soților noștri, trebuie să-i spunem copilului toate trăsăturile pozitive pe care le are atât el cât și tatăl său. Cei mai mulți băieți nu vor decât să fie ca tatăl lor. Oferă-i încurajarea de care are nevoie.

5. „Pot să te îmbrățișez?"

Odată ce fiii noștri devin adolescenți, afecțiunea noastră fizică față de ei scade. Atunci când băieții cresc, sunt obișnuiți să sufere. O îmbrățișare rapidă poate ajuta la cresterea încrederii fiului tău și va reafirma dragostea ta pentru el.

6.    „Ascultă-l pe tatăl tău”

Este important ca fiii noștri să fie martori la un front unificat atunci când vine vorba de părinți. Dacă noi mamele negăm în mod constant cerințele soțului nostru, băieții noștri vor deveni nesiguri pe rolurile lor ca soți și tați. Dacă nu ești de acord cu părerile soțului tău, discută cu el când sunteți doar voi doi, nu în fața copilului.

7. „Fă ceea ce este bine”

Există atâtea nedreptăți în lumea de astăzi și prea mulți oameni buni nu fac nimic în legătură cu asta. Dacă fiul tău manifestă un interes în combaterea rasismului, sărăciei, foametei, abuzului, etc. încurajează altruismul său. Ajută-l să găsească modalități practice. Cine știe, poate să devină un umanitar care va aduce într-o zi o schimbare majoră în lume.

8. “Este ok să eșuezi”

Fiecare băiat trebuie să audă de la mama lui că e bine să eșuezi. Într-o lume în care toată lumea primește un trofeu, trebuie să le reamintim copiilor că eșecul este o parte naturală a vieții. Prin eșecurile noastre, suntem capabili să creștem și, în cele din urmă, să reușim.

9. “Mulțumesc pentru…”

Cuvintele de mulțumire sunt esențiale pentru a crește băieții încrezători care, la rândul lor, vor deveni bărbați încrezători.
Când fiul tău termină o sarcină dificilă sau afișează un comportament pozitiv, trebuie să-i spui că munca și bunătatea lui sunt apreciate. Nu te concentra doar pe lucrurile mărețe pe care le face, ci mulțumește-te cu lucrurile mici, cum ar fi ducerea gunoiului, astfel el este încurajat să le facă în continuare.

10. “O să devii un tată și un soț bun într-o zi”

Fiecare băiat trebuie să audă de la mama lui că va deveni într-o zi un adult uimitor. Indiferent de cariera pe care o alege, trebuie să știe că succesul real nu este definit de un post de conducere. Băieții noștri ar trebui să se străduiască să devină cei mai buni tați și soți.

La urma urmei, ei vor să fie la fel ca tatăl lor, nu?

Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!