Sari la conținut

Băiatului meu, în prima zi de grădiniță...

Băiatul meu, îți scriu aceste rânduri cât tu te joci la piscină. Sari în apă și te bucuri de ultima zi de vară exact așa cum trebuie să o faci: din toată inima, știind că prezentul e aici și acum. Mă uit la tine și îmi amintesc ziua nașterii tale de parcă ar fi fost ieri. Iar acum... acum prima zi de grădiniță e chiar după colț și mie mi se umezesc ochii când mă gândesc la asta.

Vreau să știi că nu îmi doresc să excelezi. Nu vreau să vii cu cele mai multe buline albe și nici să înveți alfabetul în prima zi. Îmi doresc, însă...

► Citește și Scrisoare pentru tine, copilul meu, în prima zi de şcoală

Să zâmbești – Știu că toate fețele necunoscute te vor speria. Dar să știi că toți copiii din jur vor simți la fel ca tine. Așa că te rog să zâmbești: surâsul tău e molipsitor și nu te va relaxa doar pe tine, ci și pe prichindeii din jurul tău.

Să fii bun. Mereu! – Oferă jucăriile tale, iartă și ajută. Ignoră-i pe cei răi și vezi doar bunătatea din jurul tău. Va fi mai molipsitoare chiar și decât zâmbetul tău curat din colțul guriței.

Să nu te sperii de diferențe – Nu toți colegii vor fi ca tine. Unii vor fi mai creativi, alții mai glumeți... Tu trebuie să înveți câte ceva de la fiecare, să pui întrebări și să asculți. Diferențele sunt minunate. Ne ajută să creștem!

Ascultă -  Știu că e greu, și mami mai greșește uneori! Dar e bine să o asculți pe doamna învățătoare când vorbește, să îți asculți colegii și prietenii. Întotdeauna vei avea ceva nou de învățat! Cei mai buni ascultători vor schimba lumea!

Ridică mâna și vorbește tare și răspicat – Spune întotdeauna ce crezi. Nu-ți lăsa niciodată ideile ascunse sub paravul gândurilor. Vei vedea că și așa vei avea enorm de învățat.

Nu uita să ceri ajutor, dacă ai nevoie – De aceea există învățătoarea și chiar colegii. E important să ai încredere în forțele tale, dar trebuie să știi că nu vei face totul în viață singur – și nici nu va trebui!

Un prieten bun este tot ceea ce îți trebuie – Nu poți să știi care dintre colegii tăi va ajunge să îți fie cel mai bun prieten. Așa că nu subestima și nu fugi de nimeni. Poate cel cu care vei vorbi cel mai puțin, în prima zi, se va dovedi tovarășul de nădejde pe viață.

Dar dacă vezi un copil singur la locul de joacă, invită-l alături de tine – S-ar putea ca într-o bună zi tocmai tu să fii acel copil.

Indiferent de cum îți va fi ziua, la grădi, la sfârșit mă vei avea pe mine – Te voi aștepta cu sufletul la gură, să îmi spui cum te-ai simțit, ce te-a entuziasmat sauce te-a supărat peste măsură. Mami va fi aici, să te cuprindă în brațele ei, întotdeauna deschise pentru tine.

Crede în tine – Eu cred. În fapt, sunt cel mai mare suporter al tău.

Sper să nu uiți cele 10 dorințe ale mele și, mai ales, să nu uiți că te iubesc mai mult decât îți poți imagina.

Cu dragoste, mama!

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • Anamaria

    Maiculita, sigur nu aveti decat 10 cerinte de la bietul copil, aflat si asa intr-un moment dificil?

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!