Sari la conținut

Vergeturile se previn? Voi treceți prin această neplăcere?

Îmi place mult să vorbesc despre prevenție. Uitându-mă în urmă, îmi dau seama că aș fi prevenit multe neajunsuri, dacă știam mai demult ce știu azi. Și când mă gândesc că eu știu pentru că asta face parte din noua mea profesie. Dar multe femei nu au cum să afle niște informații, pentru că la școală nu învățăm nici prevenție și nici nutriție. Iar toți cei din jur ne îndeamnă să tratăm simptome, în loc să ne întrebăm despre cauze. Prima oară am fost atentă la vergeturi în sarcină. Până atunci mă preocupase celulita. :) Am văzut multe burtici afectate de vergeturi, unele foarte urâte. Atunci am început să mă întreb: oare vergeturile se previn, adică putem să facem ceva în acest sens

Dar ce sunt vergeturile?

Probabil știți că pielea e cel mai mare organ al corpului nostru. Și tot ea e poartă de intrare pentru orice. De aceea e bine să ne întrebăm de mai multe ori dacă chiar vrem să punem pe piele o cremă sau alta. Sau să ne tratăm cu un unguent sau altul. Sau să folosim chiar toate substanțele de curățare care ne pică în mână.

Pe scurt, vergeturile apar ca urmare a întinderii pielii. Țesutul conjunctiv e forțat de o întindere. Lucru care se întâmplă atunci când corpul ”ia amploare”, dintr-un anumit motiv. Ce se petrece, de fapt, e că stratul din mijloc al pielii suferă de întindere, iar fibrele de colagen se rup. Apar niște dungi/linii subțiri și lungi. Colagenul e acea proteină care face pielea să fie mai elastică.

(...)

Citește mai mult pe florinabadea.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!