Sari la conținut

10 lucruri pentru care nicio mamă nu ar trebui să-și ceară scuze

Proaspetele mămici trebuie adesea să facă față provocării de a-și alăpta copilul în public, sperând că nimeni nu va face niciun comentariu pe această temă. Din păcate, mulți oameni consideră că alăptarea în public este un lucru rușinos și, ca mamă, s-ar putea să simți nevoia să-ți ceri scuze pentru asta. Alăptarea în public nu este ceva pentru care ar trebui să-ți ceri scuze, pentru că este ceva natural.

Iată 10 lucruri pentru care nicio mamă nu ar tebui să-și ceară scuze:

Cum și când îți hrănești copilul

Nimeni nu are dreptul să-ți spună cum ar trebui să-ți hrănești copilul. Așa că nu datorezi scuze nimănui care crede că știe de ce are nevoie copilul tău. Indiferent dacă alăptezi sau hrănești bebelușul cu lapte formulă, această alegere îți aparține în totalitate ție. Și în ceea ce privește locul în care îți hrănești copilul, nu ar trebui să te simți vinovată când alăptezi în locuri publice. La urma urmei, copilul tău trebuie să mănânce și nu este problema ta dacă oamenii se simt inconfortabil văzându-te alăptând.

Că nu ai mulți bani

Nu trebuie să fii bogat pentru a putea crește un copil. Copilul are nevoie de dragostea și grija ta.

Că ai nevoie de timp doar pentru tine

Odată ce ai născut, s-ar putea să simți presiunea de a petrece timp cu copilul 24/7. Și dacă ai nevoie vreodată de ceva timp singură, s-ar putea să te simți ca și cum ai fi o mamă rea. Cu toții trebuie să ne facem timp pentru noi din când în când și este de înțeles dacă ai nevoie de puțin timp pentru a te relaxa.

Că este dezordine în casă

Nu devii o mamă rea dacă există jucării pe podea sau dacă sunt vase murdare în chiuvetă. Să ai grijă de copilul tău poate fi o slujbă cu normă întreagă, așa că nu te învinovăți dacă nu ai timp sau energie pentru a curăța totul.

Cum arăți

Nu ești datoare nimănui să arăți într-un anumit fel. Indiferent dacă părul tău este prins sau dacă porți mereu aceleași haine, nimeni nu are dreptul să facă comentarii în ceea ce privește aspectul tău.

Că îți curg sânii

Indiferent cât de des alăptezi sau câte tampoane pentru sân folosești, sânii îți pot curge destul de des. Acesta este un proces natural pe care nu îl poți controla.

Că nu ești mereu binedispusă

Să ai grijă de bebelușul tău poate fi epuizant din punct de vedere fizic și emoțional. A fi mamă este o muncă extrem de grea, așa că este în regulă să nu te simți întotdeauna bine.

Că ai nevoie de ajutor

Nu trebuie să ai grijă singură de copiii tăi, așa că s-ar putea să ai nevoie de ajutor. Nu este nimic în neregulă cu asta și nu înseamnă că ești o persoană slabă. Îți dorești ce e mai bun pentru copilul tău și asta contează cel mai mult.

Cum naști

Numai tu poți decide ce este mai bine pentru tine, unde și cum vei naște. Probabil că vei fi înconjurată de „experți” care îți vor spune că decizia ta este greșită și că știu ei modalitate corectă de a naște.

Că nu poți participa la toate evenimentele

Când devii părinte, programul tău se schimbă complet. Dacă ești ocupată cu copilul tău sau vrei doar să te relaxezi singură acasă, nu trebuie să-ți ceri scuze de fiecare dată când nu poți accepta o invitație. La urma urmei, prietenilor tăi le pasă de tine, așa că ar trebui să înțeleagă.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!