Sari la conținut

5 motive pentru care tații sunt mai distractivi decât mamele

Sunt recunoscătoare pentru acest bărbat minunat pe care l-am întâlnit cu mulți ani în urmă, care, ulterior a devenit un soț minunat și un tată și mai minunat.

Sunt recunoscătoare că este dornic să se joace cu copiii când ajunge acasă de la serviciu, fără ca eu să-l întreb. Soțul meu își iubește cu adevărat copiii și adoră să petreacă timp cu ei.

Totuși, mă întristează puțin faptul că el este părintele distractiv. De fiecare dată când mă joc cu copiii mei și îi distrez, ei îmi spun: „Mami, mami, ești ca tati!”

Să râd sau să plâng?

► Citește și: Dumnezeu le-a dat mamelor țiți și taților telefoane

De ce tații sunt mai distractivi decât mamele? Iată 5 motive:

Mamele sunt obosite

Să recunoaștem... chiar și studiile demonstrează că aproape toate mamele sunt epuizate din motive întemeiate. Mama este cea care culcă copiii în fiecare seară și tot ea este cea care se trezește odată cu ei, în miezul nopții.

Mamele sunt doctori

Unul dintre părinți trebuie să-și facă griji pentru durerile de cap ale copilului, despre bolile infecțioase sau despre genunchii accidentați. Mamele programează întâlnirile cu medicul, ele sunt cele care pun diagnostice și află ce numeroase virusuri își fac apariția săptămâna aceasta.

► Citește și: Conform studiilor, copiii care petrec mai mult timp cu tații lor au capacitatea de a învăța mai repede

Mamele au ZERO timp pentru ele

Tații au numeroase pauze în timpul zilei. Chiar și în drumul de la serviciu către casă, ei ascultă ce muzică vor, nu cântecele pentru copii. Mamele abia dacă reușesc să stea 30 de secunde singure în baie...

Mamele sunt responsabile pentru toate sărbătorile și zilele de naștere

Fără mămici, niciun copil nu ar avea bucuria de a deschide un cadou. Asta pentru că tații ar uita zilele lor de naștere, zilele onomastice sau alte sărbători importante. De asemenea, tot mamele se asigură că bunicile primesc cadouri de 8 Martie.

Mamele sunt singurele din casă care știu cât este ceasul

Tăticii par să nu aibă noțiunea timpului. Ei nu știu că există o oră bine stabilită, în fiecare zi, pentru adormirea copiilor. Și, de asemenea ei nu știu că, în situația în care întreaga familie trebuie să fie la o anumită oră într-un anumit loc, este nevoie de ceva planificare înainte de a pleca de acasă.

► Citește și: Momentul tatălui de relaxare

Nu mă plâng pentru toate sacrificiile pe care le fac, în calitate de mamă. Vreau doar recunoștință și apreciere din partea familiei. Mă gândesc mereu la modalitățile prin care să-i arăt familiei mele că o iubesc, că îmi doresc să fie în siguranță și fericită.

Probabil, pentru mulți, mulți ani, tati va părea mai distractiv decât mine. Și sunt de acord cu asta. Sper ca, într-o bună zi, dragii mei copii, când o să vă amintiți de momentele distractive alături de tatăl vostru, să știți că acelea s-au datorat în mare parte faptului că mămica voastră își urma rolul de mamă, având grijă de voi toți.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!