Sari la conținut

5 rezoluții de Anul Nou, pe care orice mamă trebuie să le păstreze

Cu ani în urmă, când eram singură și nu îmi întemeiasem încă o familie, am decis să citesc în fiecare lună câte o carte. Nu era cea mai interesantă rezoluție, dar am păstrat-o.

Acum, însă, sunt mamă, înțeleg foarte bine provocările celor care dau și cresc viață, așa că rezoluțiile mele au o nouă însemnătate. Ce cred eu că este cu adevărat important, pentru viața de părinte?!

Fii flexibilă în ceea ce privește mesele de familie

Mesele de familie merită tot efortul, dar dacă familia ta nu are un program flexibil, încearcă să alegi cel puțin câteva zile pe săptămână pentru a mânca cu toții, împreună.

Fii flexibilă și transformă micul dejun în masa de familie. Dacă nu ai timp să gătești, împrovizează repede ceva din frigider.

► Citește și: Singura mea dorință de Anul Nou este să...

Îmbrățișează-ți copilul zilnic, timp de cel puțin 10 secunde

Acesta este un gest foarte simplu de făcut atunci când copilul este mic, însă pe măsură ce prichindelul crește, cu greu îl prinzi la o îmbrățișare. Cu toate acestea, să nu treacă nicio zi fără o îmbrățișare.

Deconectează-te zilnic

Chiar dacă este vorba doar despre o pauză de 15 minute, fă-ți timp și stai departe de orice tip de ecran. Folosește această pauză pentru a sta cu familia, pentru a citi sau pentru un joc rapid.

Folosește mai des cuvinte frumoase

Fii mai amabilă cu copiii și familia ta. Această conștientizare te va ajuta să ai mai multă răbdare cu copiii, pe tot parcursul zilei.

► Citește și: Rezolutii pentru anul viitor: abilitati pentru copilul tau

Învață să arăți ce este important pentru tine

Pune la punct ceea ce este important pentru tine și transmite acest lucru familiei tale și copiilor tăi. Este important să le arătăm celor din jur ceea ce ne dorim și ceea ce este important pentru noi.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!