Sari la conținut

Singura mea dorință de Anul Nou este să...

Anul trecut am fost diagnosticată cu depresie. Am crezut că lucrurile se vor îmbunătăți pe măsură ce bebelușul meu va crește și nu mai sunt în perioada de postpartum. Am fost în negare, nu am primit niciun fel de ajutor și, cu siguranță, nu m-am simțit prea bine.

În cele din urmă, am cerut ajutor de la un doctor și am fost diagnosticată cu depresie clinică și acum primesc tratament. O parte a acestui tratament presupunea vizita la terapeut. în speranța de a combate forța puternică a negativității care s-a plantat insidios în mintea mea.

Citește și: "Am aflat că anxietatea și depresia mea îl afectează pe copilul meu mai tare decât credeam". valabil pentru toate mamele

Am învățat ceva semnificativ în acea întâlnire: gândurile mele au fost cauzate de ceva care nu merge bine în interiorul creierului meu. Am găsit speranță în acea întâlnire, speranța de a-mi reface gândurile.

Știu acum că sunt pași pe care îi pot face pentru a schimba modul în care gândesc, pentru mă găsi pe mine cu adevărat. De aceea, voi avea mai multă grijă de mine anul acesta. De fapt, asta este singura dorință pe care o am.

Terapeutul meu m-a sfătuit să fac un exercițiu care s-a dovedit a fi dificil. Am literalmente afirmații pozitive despre mine lipite pe oglinda din baie. Partea mea sarcastică combate cu adevărat acest lucru. Îmi închipui că port o cămașă colorată în timp ce îmi repet aceste lucruri. Adevărul este că sunt o contrabalansare puternică a modului în care mă gândesc în mod normal la cine sunt.

Citește și: Maternitatea înseamnă să mă uit la mine și să mă întreb cine mai sunt

Majoritatea oamenilor se luptă cu asta la un moment sau altul. Cred că am putea încerca cu toții de a exersa puțină iubire de sine.

Așadar, pentru acest an, am hotărât să nu fac nicio rezoluție cu privire la pierderea în greutate. Sunt la o greutate sănătoasă și, deși mi-ar plăcea să pierd din nou cele 10 kilograme pe care le-am pierdut atunci când am început medicamentele pentru depresie, în schimb voi rezolva să înlocuiesc gândurile negative pe care le am despre corpul meu cu cele sănătoase.

Observațiile mele critice cu privire la corpul meu au început foarte devreme pentru mine, așa cum se întâmplă pentru majoritatea femeilor. Poate să dureze ceva timp, dar voi lucra la aprecierea corpului meu pentru ceea ce poate face, în loc să-mi fac griji pentru felul în care mă văd ceilalți.

M-am hotărât să fiu cea mai bună mamă care pot exista. Și asta este posibil doar atunci când lucrez la îngrijirea mai bună în ceea ce mă privește pe mine. Mulți ani, m-am dedicat complet copiilor mei, crezând că așa este cel mai bine pentru ei. Dar nu poți trage apa dintr-o fântână goală, iar anul trecut s-a uscat fântâna mea.

M-am hotărât să iau mai multe pauze, să mă bucur în unele zile de sănătate mintală și să petrec mai mult timp de calitate cu familia.

Citește și: Mamele de băieți sunt mai predispuse să se confrunte cu depresia postnatală. Care este motivul

Voi susține și voi căuta să ridic alte mame.

M-am hotărât să dau drumul greșelilor din trecut. Voi căuta să învăț din trecut, dar nu să trăiesc din el. Voi lucra la tratarea mea cu mai multă bunătate, înaintând în speranța că cei trei băieți ai mei vor învăța din exemplul meu și vor vorbi cu bunătate față de ei înșiși.

Îmi voi continua tratamentul - chiar și afirmațiile zilnice - și voi avea răbdare cu progresul meu.

Deci, iată un an nou și un nou mod de a gândi, de a nu renunța și de a practica bunătatea care începe din interior.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!