Sari la conținut

8 idei de cadouri de Crăciun, inspirate de Montessori

Pentru că este perioada din an în care cu toții cumpărăm cadouri pentru cei dragi, cele mai importante dintre ele sunt cele pentru prichindei.

Ce cadouri inspirate de Montessori îi putem cumpăra copilului de Crăciun?

Set de curățenie pentru copii

Una dintre cele mai bune achiziții este setul de curățare format din 6 piese: mop, mătură, aspirator, perie, recipient pentru praf și un stand pentru a menține toate ustensilele ordinate și organizate.

Un astfel de set de curățenie va ajuta copilul să-și dezvolte abilitățile motorii și îi va oferi copilului sentimentul că este util și că te poate ajuta cu treburile casei.

► Citește și: Câte cadouri ar trebui să primească copiii de Crăciun?

Masă și scaune pentru înțărcare

Dacă micuțul tău nu are o masă mică și un set de scaune pe care le folosește singur, ai putea să ai în vedere acest tip de cadou pentru Crăciun.

Setul acesta este minunat pentru gustări, iar dacă micuțul tău are și vreun prieten în vizită, nimic nu este mai drăgut decât să vezi doi prichindei stând împreună la o măsuță de dimensiunea lor.

Cărți

Cărțile sunt un cadou grozav de Căriun și nimeni niciodată nu poate avea suficiente cărți, așa că ele sunt mereu binevenite. Este bine să alegi cărți care să aibă ilustrații care să-i atragă atenția copilului și pe care să le poată aprecia ușor.

Turnul învățării

Un turn de învățare este un scaun sau un suport care permite unui copil să stea la înălțime în bucătărie. Un astfel de scaun este un obiect pe care fiecare familie cu copii mici trebuie să-l aibă în casă, deoarece îl ajută pe cel mic să vadă ce activități practice ai în bucătărie (cum ar fi pregătirea mesei și spălarea vaselor).

► Citește și: E adevărat! Dacă îi oferi mai puține cadouri de Crăciun copilului tău, îl faci mai fericit

Activități de alpinism interior

Copiii mici adoră se se cațere, iar această activitate promovează abilitățile motorii.

Instrumente muzicale

Acestea ar putea intra în categoria de jucării din lemn și reprezintă un cadou excelent de Crăciun, pentru copii. Există studii care arată că învățarea de a cânta la un instrument contribuie semnificativ la dezvoltarea copilului.

Materiale pentru artă

Există o mulțime de șevalete de pictat pentru copii, numai bune de oferit cadou, de sărbători. Alături de șevalet, oferă-i micuțului tău pensule, acuarele și alte obiecte pentru pictat.

► Citește și: Montessori - Ghid de cadouri pentru nou-născuți și copii până la 6 ani

Jucării din lemn

Deși jucăriile din lemn pot fi mai scumpe față de jucăriile din plastic, ele vor rezista mai mult în timp. Există o mulțime de jucării din lemn pentru copii – de la puzzle-uri la mașinute sau seturi de fructe.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!