Sari la conținut

9 adevăruri frumoase pe care fiecare mamă de băieți ar trebui să le știe

Există diferențe clare între a avea băiat sau fată. Se spune că, de obicei, fetele sunt mai grijulii și mai afectuoase, spre deosebire de băieți.

Dar a avea un băiat este un farmec aparte. Dacă ești mămică de băiat, iată ce trebuie să știi:

Ești prima lui dragoste

Tu ești prima femeie din viața băiatului tău. Ești prima femeie pe care o iubește. Puiul tău va învăța să te adore ceea ce înseamnă că va învăța să iubească și femeile din viața lui.

► Citește și: Să fiu mamă de băiat îmi vine mănușă, așa că nu voi încerca să am și o fată

Te întrebi cum ar fi fost dacă ai fi avut o fiică?

Este complet de înțeles dacă îți pui această întrebare. Cum s-ar fi comportat? Poate că vor fi momente în care îți dorești să fi avut o fetiță. Să-i împletești părul și să mergeți împreună la cumpărături. Nu-ți face griji, aceste gânduri vor dispărea.

A fi mamă de băiat poate că ți se potrivește mult mai bine

Dacă îți place să-ți petreci timpul mai mult singură, băieții sunt perfecți pentru tine. Lor le place să facă lucruri singuri. Nu vor să vină cu tine la manichiură sau pedichiură. Fetițele ți-ar fi urmărit fiecare pas. Dacă vrei să te relaxezi și să-ți faci treburile singură, băieții îți vor oferi acest spațiu.

► Citește și: Poate că băiatul meu...

Tu îi setezi standardele

Din moment ce ești cea mai bună femeie în ochii băieților tăi, ei își vor compara întotdeauna viitoarele prietene și soții cu tine.

Tu ești prototipul feminin

Trebuie să ai așteptări mari în ceea ce privește amabilitatea și respectul, deoarece băieții tăi vor învăța de la tine aceste lucruri.

► Citește și: Chiar dacă își pune tot mai des masca de băiat mare, știu că va rămâne veșnic puiul meu

Băieții sunt mai în siguranță decât fetele

Lumea nu este un loc sigur pentru nimeni, dar nu trebuie să-ți faci griji dacă fiul tău ajunge mai târziu acasă, după o petrecere cu prietenii.

Fără prea multe drame

Să recunoaștem – femeile sunt mult mai dramatice decât bărbații. Băieții tăi vor avea un tip diferit de dramă, însă vor încerca să-și ascundă emoțiile mai mult decât fetele.

Va fi întotdeauna copilul tău

Oricât de mare va fi băiatul tău, va rămâne mereu puiul tău. Vei simți mereu aceeași bucurie, dragoste și mulțumire când îl vei vedea dormind și mai ales când îți oferă îmbrățișări.

► Citește și: Băiatul mamei, sunt mândră că te cresc şi că eşti al meu

Fii mândră de băiatul tău

Ca mamă, faci ceea ce este mai bine pentru copilul tău. Dacă ai un băiat care este iubitor și respectă persoanele din jur, fii mândră! Nu este nimic mai frumos decât să-ți vezi copilul care se transformă într-un domn care îi respectă și îi iubește pe cei din jurul său. Asta înseamnă că ai făcut treabă bună, mami!

► Citește și: Ești mămică de baiat? Iată câteva lucruri pentru care trebuie să fii pregătită

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!