Sari la conținut

A fi o mamă prezentă și implicată este cel mai bun cadou pe care îl poți oferi copilului tău

Maternitatea este plină de provocări. Există numeroase dăți când nu știi dacă ceea ce faci este bine sau nu, și ai da orice să ai un manual de instrucțiuni. Tot ceea ce ai sunt intuiția ta de mamă și o grămadă de opinii ale oamenilor din jur. Când frica te depășește, adu-ți aminte că cel mai important lucru este să fii alături de copilul tău.

Probabil, de multe ori te-ai culcat învinovâțindu-te că nu ești o mamă perfectă. Poate ai simțit un nod în stomac când ți-ai adus aminte de numeroasele momente când nu i-ai acordat suficientă atenție copilului tău, pentru că erai ocupată cu treburile casnice. Și nu poți uita ziua când ți-ai pierdut cumpătul și ai ridicat vocea.

Adu-ți aminte că ești doar un om, dar ești un om cu sufletul plin de iubire, gata oricând să-și facă puiul să se simtă cel mai iubit prichindel din lume.

Când micuțul tău va crește și-și va aduce aminte de copilărie, nu își va aminti momentul în care ai fost prea obosită să te joci cu el, ci că mama lui a fost mereu acolo pentru el.

► Citește și: Brațele unei mame nu sunt niciodată goale

Fiecare mamă are o poveste diferită. În primele luni, chiar și ani, bebelușii depind tot timpul de mamele lor. Mamele sunt principala lor sursă de afecțiune, hrană și sprijin. Întrucât bebelușul tău are nevoie de tine în permanență, este posibil să începi să simți că îți pierzi identitatea. Rolul tău de femeie, soție, prieten etc. dispare ori de câte ori micuțul are nevoie de tine. 

Îți petreci tot timpul cu puiul tău și, uneori, singurul lucru pe care ți-l dorești este o conversație cu un adult.

► Citește și: Când “eu” devine “mamă”

Această dedicare te poate depăși. Cu toate acestea, adu-ți aminte că această perioadă va trece. Și că fiecare secundă pe care ai dedicat-o copilului tău îl va ajuta să-și dezvolte o stimă de sine puternică.

De fiecare dată când îți îmbrățișezi copilul, el se simte iubit.

De fiecare dată când plânge și tu îl consolezi, se simte în siguranță și învață să aibă încredere în oameni.

Fii alături de micuțul tău și fă-l să simtă că este important.
Fă-l să se simtă iubit.
Fă-l să se simtă în siguranță.
Fă-l să se simtă dorit.

► Citește și: Doar o mamă știe
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!