Sari la conținut

Aprobat: Elevii primesc vouchere de 1.100 de lei, bani pentru aparate dentare

Elevii din București vor primi vouchere de 1.100 de lei, pe care le vor putea folosi pentru aparate dentare, a decis Primăria Capitalei. Proiectul este destinat copiilor între 7 și 16 ani și a fost deja aprobat.

"Se aprobă acordarea unui sprijin financiar sub formă de vouchere, în valoare de 1.100 de RON, elevilor cu vârste între 7 și 16 ani, cu domiciliul în Municipiul București sau viză de reședință obținută cu cel puțin 6 luni înainte de depunerea cererii de aplicare în proiect, pentru montarea de aparate ortodontice mobile", se arată în proiectul adoptat de Consiliul General Al Municipiului București (CGMB) săptămâna trecută.
  
Se aprobă bugetul multianual al proiectului "SMILE-Mobile", valoare de 2.287.720 de lei, constituit prin redistribuirea respectivei sume din bugetul proiectelor derulate prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) a căror execuție se estimează că nu se va finaliza în anul fiscal 2019.
 
În 30 de zile de aprobarea proiectului de către CGMB, ASSMB va elabora Regulamentul privind implementarea proiectului.
  
Primăria Capitalei a mai implementat un astfel de proiect și anul trecut, denumit "Consultații stomatologice și aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul București", iar acum, prin noul proiect, întâietate vor avea elevii care au depus cerere pentru proiectul din 2018, dar nu au apucat să beneficieze de un voucher. 
  
"Se aprobă evaluarea cu întâietate a dosarelor tuturor solicitanților care au aplicat în cadrul proiectului 'Consultații stomatologice și aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul București' și care nu pot beneficia de sprijinul acordat, din cauza epuizării fondurilor aprobate pentru acest proiect", mai menționează proiectul adoptat.

În expunerea de motive a proiectului se menționează că sănătatea oro-dentală este considerată în prezent un indicator al stării de sănătate generale, având în vedere că bolile cavității orale au consecințe negative asupra stării de sănătate a individului sau sunt cauza unor boli grave, cum ar fi cele cardiovasculare, diabetul, bolile renale, reumatismale etc.
 
Printr-o hotărâre a CGMB din 14 iunie 2018 a fost aprobat proiectul "Consultații stomatologice și aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul București", implementat din septembrie 2018 de Municipalitate, prin ASSMB, care prevedea un sprijin financiar de 750 de lei pentru copii cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani din Capitală în vederea aplicării unui aparat ortodontic. Conform proiectului, în situația în care un copil are indicație pentru ambele arcade (superioară și inferioară), acestuia urmau să i se deconteze 1.500 de lei.
  
Au fost înregistrate până în prezent aproximativ 1.900 de solicitări din partea părinților, dintre care aproximativ 320 de solicitanți nu pot beneficia de sprijinul acordat din cauza epuizării fondurilor aprobate pentru acel proiect, se arată în expunerea de motive.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!