Sari la conținut

Atenție! Nu mai lăsați dispozitivele electronice la încărcat, peste noapte! Iată de ce

Vezi gGalerie foto

Familiile sunt avertizate să nu-și lase telefoanele, tabletele, laptopurile sau țigările electronice la încărcat, peste noapte, deoarece ar putea provoca un incendiu.

Serviciul legal de incendiu și salvare pentru județul englez Cheshire a postat chiar săptămâna aceasta pe un cont de socializare o fotografie șocantă a ceea ce s-ar putea întâmpla dacă îți lași dispozitivele electronice la încărcat, în timp ce dormi.

Pe lângă imaginea cu rămășițele unui dispozitiv, a încărcătorului său și a prizei de perete la care a fost conectat, Serviciul de Pompieri a emis și un avertisment, scriind: "Dacă îți lași telefonul, țigara electronică, laptopul sau tableta la încărcat peste noapte, s-ar putea să te trezești cu un incendiu."

„Aproximativ 28.000 de incendii care au loc la domiciliu anual sunt raportate ca fiind cauzate de accidente sau folosirea necorespunzătoare a echipamentelor electrice”, a raportat Serviciul de Pompieri.

Deci, cum îți poți păstra casa cât mai în siguranță?

Când vine vorba de încărcarea dispozitivelor, Serviciul de Pompieri îți recomandă:

 • Nu lăsa dispozitivele să se încarce pe perioade lungi de timp și asigură-te că utilizezi încărcătoarele corecte.
 • Dacă folosești laptopuri, nu le pune pe mobilier moale, pe pat, pături sau pilote, deoarece acest lucru crește șansa ca acestea să se supraîncălzească și să ia foc.
 • Deconectează aparatele atunci când nu le folosești.
 • Deconectează aparatele atunci când te culci sau când părăsești domiciliul, cu excepția cazului în care acestea sunt concepute pentru a fi lăsate pornite, cum ar fi frigiderele și congelatoarele.

Sursa
 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!