Sari la conținut

Bebelușul tău este născut în august? Iată de ce este special

A fost o vară destul de fierbinte și nimeni nu a simțit căldura la fel de mult ca mămicile care au născut sau care urmează să nască în această lună. Dar, deși verile sunt insuportabile pentru mămicile cu burtică, e bine să știm că bebelușii născuți luna aceasta sunt destinați să fie la fel de însoriți ca vremea călduroasă a lunii august.

Uite câteva motive pentru care bebelușii născuți în luna august sunt atât de speciali:

Bebeluș născut în august: va fi mai mare la naștere

Statistic vorbind, bebelușii născuți vara au o greutate mai mare decât cei născuți în celelalte 3 anotimpuri. Greutatea mai mare la naștere este legată de rezultate pozitive atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, așa că, lucrul acesta este într-adevăr un lucru bun, mămico.

Citește și: Avantajele sarcinii în anotimpul călduros. De ce e bine să fii gravidă vara

Bebeluș născut în august: va deveni adult cu o înalțime considerabilă

Același studiu care a descoperit că bebelușii născuți vara se nasc mai mari, sugerează, de asemenea, că vor crește mai mult decât ceilalți copii. Cercetarea arată că există o legătură de durată între expunerea mamei la soare și implicit la vitamina D, și înălțimea copilului.

Citește și: Vitamina D pentru oase puternice

Bebeluș născut în august: există mai puține șanse să dezvolte tulburări bipolare

Micuții născuți în august sunt mai puțin predispuși să dezvolte tulburări bipolare, potrivit unui studiu din 2012 publicat în revis PLOS One. Din nou, vitamina D acumultată de mămică pe parcursul sarcinii este considerată a fi un factor pozitiv pentru bebeluș.

Bebeluș născut în august: se va simți mai norocos

Un studiu din 2005 a descoperit că persoanele născute între lunile martie și august sunt mai îndreptățite să se considere “norocoase“ în comparație cu cele născute în perioada septembrie-februarie. Doar 44,9% dintre persoanele născute toamna-iarna au declarat că au avut noroc, în timp de 47,9% dintre cei născuți primăvara-vara au simțit că norocul este de partea lor.

Bebeluș născut în august: este mai pozitiv

Acest lucru se întâmplă deoarece temperamentul hipertimic (tendința de a avea o atitudine pozitivă) are legătură cu nașterea în perioada primăvară-vară.

Bebeluș născut în august: va fi cel mai mic sau cel mai mare din clasă

Sunt multe cercetări în ceea ce privește succesul academic al prichindeilor născuți în august. Potrivit Biroului Național de Cercetări Economice care a examinat rezultatele de la școală a copiilor din Florida, prichindeii născuți în august nu au șanse să înceapă studiile mai devreme ca și cei născuți în septembrie.  Pentru unii copii, faptul că sunt mai mici decât ceilalți colegi de clasă ar putea să-i facă să creadă că ei sunt mai puțini pricepuți decât ceilalți. Pentru unii copiii care nu sunt pregătiți să înceapă școala deoarece nu au vârsta necesară, ei pot amâna începerea cursurilor cu încă un an. Pentru alți copii, cei care sunt gata să meargă la școală, o pot face. Oricare dintre cele două variante are urmări pozitive.

Citește și: Cât de riscante sunt temperaturile ridicate ale verii pentru femeile gravide?

Copilul născut în luna august care va amâna începerea școlii va fi cel mai mare din clasa lui, o poziție pe care studiile au dovedit-o ca fiind benefică. Cel care va începe școala desi nu a împlinit vârsta necesară, va absolvi școala timpuriu, câștigând un an în plus de grație.

Fie că alegi să-ți mai ții copilul un an acasă sau alegi să îl duci la școală, prichindelul tău născut în luna august va avea numai de câștigat.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!