Sari la conținut

Când copilul tău te întreabă: “Mami, de ce ești grasă?”

Acum ceva timp, eram cu copilul meu într-un magazin de haine și ne îndreptam către secțiunea plus-size. Fetița mea îmi arăta rochii și bluze pe care ar fi vrut să mi le cumpăr, toate strălucitoare și cu diferite imprimeuri, când brusc m-a întrebat: “Mami, de ce ești grasă?”

Mi-am ținut respirația pentru o secundă și m-am uitat în jur. Or fi auzit și alți oameni ce mi-a spus copilul meu?

Răspunsul pe care trebuia să i-l dau fetiței mele a fost mult mai greu de găsit decât mă așteptam. În cei trei ani de când greutatea mi s-a modificat considerabil, nimeni nu mi-a mai pus această întrebare.

În acel moment, după ce șocul inițial al întrebării fiicei mele a dispărut, m-am simțit mândră. Mândră de curiozitatea și sinceritatea ei. I-am răspuns cât de simplu și sincer am putut:

Ei bine, uneori mami mănâncă și atunci când nu îi este foame. Și când faci asta și nu vrei să-ți asculți burtica, corpul începe să se modifice. Îți amintești când ne-am întâlnit cu bunica? Și ea are corpul asemănător cu al meu. Câteodată, oamenii din aceeași familie seamănă destul de mult fizic. Spre exemplu, tu ai ochii verzi ca mine, iar sora ta are părul castaniu ca tati.

A stat și s-a gândit câteva clipe și mi-a spus: “Deci asta înseamnă că și eu voi fi grasă ca tine, mami?”

I-am răspuns: “Poate că da sau poate că nu. S-ar putea să fii ca mine sau ca tati. Sau undeva la mijloc. Corpul meu a fost mai mic, iar acum este mai mare.”

Deodată, și-a desprins mâinile de pe coșul de cumpărături și s-a aruncat în brațele mele, apucându-mă de talie. Nu! Nu vreau să ai corpul mai mic! Îmi place mămica mea cea mare!

Fiica mea a înțeles atunci că fiecare corp merită respect și acceptare, indiferent de dimensiunea lui.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!