Sari la conținut

Ce își dorește să audă orice mamă în perioada sărbătorilor de iarnă?

Ca și mamă, mă cuprinde adesea sentimentul de îndoială. Cuvintele de încurajare le-am primit adesea cu bucurie în suflet, De fapt, le aștept mereu, oriunde, oricâte ar fi.

Spune-mi că fac o treabă bună. Spune-mi că mă apreciezi. Spune-le copiilor mei că sunt norocoși să mă aibă. Am nevoie să aud toate acestea.

► Citește și: 7 lucruri pe care să le spui în loc de "sunt o mamă rea"

Sunt atât de recunoscătoare când soțul meu îmi spune că sunt o mamă bună și că mă descurc de minune cu copiii noștri.

Apreciez când oamenii îmi spun: O să-ți dai seama la un moment dat cât ești de apreciată. Îmi amintește că eu sunt responsabilă de toată această călătorie a mea ca și mămică.

Copiii și soțul meu cred că-și doresc să audă aceleași cuvinte pe care doresc să le aud și eu. Cuvintele de încurajare sunt binevenite oriunde.

Îmi amintesc că, atunci când eram mică, aveam nevoie profundă de laudă și încurajare din partea părinților și, sincer, încă o fac.
Așa că nădejdea mea pentru noi toți este că putem transmite celorlalți cuvinte de încurajare.

► Citește și: Un mesaj pentru fiecare mamă: lasă deoparte perfecționismul

În această perioadă a anului, ar trebui să luăm puțină pauză de la ceea ce facem și să le mulțumim mamelor noastre pentru tot ceea ce fac pentru noi.
Poți transforma această încurajare într-un cadou real. Cumpără-i mamei tale o agendă și încurajeaz-o să-și scrie propriile citate de inspirație sau scrie-i tu toate lucrurile pe care le simți și pe care ar fi foarte bucuroasă să le audă. Sau chiar poți scoate un pix, să te așezi la masă și să-i scrii mamei tale o scrisoare, ca pe vremuri.

Nu vreau să mă înțelegi greșit, nu intenționez să te descurajez să-i cumperi voucherul pentru spa sau acel colier superb, vreau doar să-ți transmit că sărbătorile sunt despre iubire, familie și dragostea pentru mamă. Datorită ei îți sunt sărbătorile mai frumoase de la an la an.
Nimic nu este mai plăcut decât faptul că cineva vede și apreciază dăruirea mamelor în toată această călătorie a maternității.

Apreciază mama în fiecare zi, nu doar de 8 martie. Apreciaz-o astăzi, acum. Cu atât mai mult în perioada sărbătorilor de iarnă.

► Citește și: Nu uitați să le mulțumiți soțiilor voastre, în fiecare zi

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!