Sari la conținut

Ce îşi propun toţi părinţii şi copiii sabotează cu seninătate

La fiecare început de an părinţii şterg cu un burete tot ceea ce ştiau din anul anterior şi îşi propun ca acesta nou, care tocmai a început, să fie minunat. Şi cam toţi îşi propun acelaşi lucru, din ce am observat. După care vin copiii şi sabotează totul.

Rezoluţie: Anul acesta nu voi mai ţipa

Exact, voi fi un părinte zen. Pentru că ştiu că ţipătul oricum nu aduce nimic, cu cât tipi mai mult cu atât copilul te aude mai puţin. Voi fi îngăduitoare, voi explica cu calm.

Sabotaj: Copilul a dat iama în geanta ta şi acum rujul este întins pe perete într-o încercare gigantică de a desena o inimă.

Rezoluţie: Anul acesta voi slăbi

Ştiu ce trebuie să fac. Cumpăr numai mâncare sănătoasă. Fără ieşit în oraş la fastfood. Mănânc de 5 ori pe zi, la ore fixe. Nicio masă fără legume etc.

Sabotaj: La cumpărături copilul trage de tine şi nu se lasă până nu faceţi şi o incursiune în sectorul cu gustări pline de grăsimi, sare, zahăr, e-uri.

Rezoluţie: Anul acesta voi face exerciţii

Şi nu numai ca să arăt mai bine, deşi şi asta este important. Dar mai ales ca să mă simt mai bine, să fiu mai sănătoasă. Merit să mă îngrijesc, să îmi păstrez tinereţea.

Sabotaj: Nu vrau să merg la plimbare cu bicicleta. Vreau să stau să mă dau în leagăn două ore!

►Citește și Ce trebuie să ştii că să faci faţă unui copil de 1-3 ani

Rezoluţie: Anul acesta voi cheltui mai cu cap

Nu voi mai arunca banii pe prostii, cum ar fi mall-uri, jucării exorbitant de scumpe, aparate electronice, ieşiri la restaurant. Îi voi strânge pentru a ne lua ceva ce ne va îmbunătăţi cu adevărat viaţa.

Sabotaj: Mamă, vreau noul joc pe care îl are colegul meu de bancă, vreau să mergem la locul acela de joacă, vreau să mâncăm în oraş, vreau să îmi schimb bicicletă şi nu îmi plac pantofii sport.

Rezoluţie: Voi îndepărta sursele de stres din viaţa mea

Pentru că sigur se poate trăi şi altfel, mai frumos, mai relaxant. Toată această grabă şi goană nu îmi fac bine. Sunt într-o permanentă fugă şi niciodată nu apuc să duc totul la bun sfârşit.

Sabotaj: copilul vrea să se înscrie la fotbal, să îl duci de 3 ori pe săptămână, a vost invitat la ziua unui coleg şi trebuie să cumperi cadou, se schimbă anotimpul şi trebuie să îi cumperi lucruri. Şi, în plus, eşti o mamă îngrozitoare pentru că lucrezi toată ziua şi îl laşi la after school!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!