Sari la conținut

Ce rabdă mama la frumusețe

Cine își imaginează că odată evacuat bebelușul din cuibul intrauterin, mama redevine soră cu clepsidra se înșeală puternic. Burta aia nu crește la dimensiunile unei mingi de baschet peste noapte, așa că nici nu o să-și revină peste noapte la pătrățelele de dinainte.

Centura postpartum sau centura postnatală sau încingătoarea de brâu nu e o treabă modernă, ba femeile o foloseau cam de când se nășteau copii pe lume. Înainte de era ebay și facebook, se foloseau fix prosoape sau orice pânză pentru a se prinde talia în ea. Astfel, se credea că vindecarea apare mai repede și femeia își reintră în sorțurile din feciorie.

Eu am primit o centură din asta de la o colegă, care o cumpărase de pe amazon cu vreo 12£. Nu o folosise, așa că mi-a donat-o urându-mi succes. Arată ca un chilot de portjartier mai tare, te chinuiai un pic să intri în ea, iar odată intrată, nu știai dacă mai ieși. Mărturisesc că singurul motiv pentru care nu m-am înfipt în foarfecă să tai monstrul din rădăcină a fost teama că respectiva colegă mi-o va cere înapoi. Cealaltă centură mi-o cumpărase mama, era una scumpă și potrivită pentru postcezariana, se prindea cu scai și era mai rigidă. Nici pe asta nu am putut-o purta. În prima săptămână după naștere, felul în care arăt era ultima grijă de pe lume, iar pe când am revenit cu mintea din lumea chinurilor de pe urmă, deja și burta dispăruse. Pesemne, s-o fi speriat și ea și o fi zis, la durerile astea, pe-acia nu-i de stat.

Avantajele purtării centurii postpartum:

  • Cel mai mare e cel psihologic. Ajută femeia să simtă că face ceva pentru a-și reveni la formele presarcina. Chiar nu-ți mai vine să porți ACEIAȘI pantaloni și când ieși cu bebe la plimbare. Cât despre bluzele de 34 săptămâni plus, îți vine să le arunci pe toate.

(...)

Citeşte mai mult pe siblondelegandesc.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!