Sari la conținut

Copilul nu vine să salveze relația. Dimpotrivă! Iată de ce

Aducerea pe lume a unui copil pentru a salva o relație nu este nedreaptă doar pentru bebeluș, dar este aproape o rețetă pentru despărțirea partenerilor. Relațiile sunt o muncă grea, iar rezolvarea conflictelor necesită timp și efort. Adăugarea unui copil în peisaj nu face decât să adauge și mai multă muncă într-o relație, mai mult stres și mai mulți hormoni nebuni. Și nu va rezolva niciun conflict, doar îl va intensifica.

Iată de ce nu trebuie să faci un copil doar pentru că relația ta cu partenerul nu este consolidată.

1. S-ar putea ca prioritățile voastre să nu mai fie aceleași

Dacă un cuplu nu împărtășește anumite priorități, este posibil să aibă probleme care să împiedice relația lor să prospere, iar un copil poate înrăutăți lucrurile. Dacă partenerii nu lucrau înainte ca și echipă, este puțin probabil să funcționeze împreună pentru a avea grijă de un copil. Fie că unul dintre ei nu intenționa să aibă copilul sau nu și-a dat seama cât de multă muncă, timp și implicare necesită cel mic, dacă unul dintre ei nu vede copilul ca pe o prioritate, lucrurile sunt pe cale să se destrame.

► Citește și: Există "pentru tot restul vieții?"

2. Veți avea mai puțin timp la dispoziție pentru a discuta și de a îndrepta lucrurile

Problemele se rezolvă prin comunicare. Când apare un bebeluș, cuplurile experimentează o reducere a timpului petrecut împreună. Bebelușul nu numai că îți ocupă foarte mult timp, dar este, de asemenea, mereu lângă tine.  Proaspeții părinți au mai puține oportunități de a comunica ce îi apasă și de a căuta soluții împreună și astfel, probleme care nu sunt încă rezolvate, se intensifică.

► Citește și: În timp ce tu te agiți cu prostii, copiii cresc și soțul pleacă

3. Veți dezvolta o percepție că unul dintre voi se ocupă mai mult de îngrijirea bebelușului decât celălalt

Părinții nu sunt doar responsabili pentru ei înșiși, ci acum au un nou născut de care să aibă grijă. Cantitatea de dăruire și muncă asiduă pe care părinții o depun pentru a avea grijă de un bebeluș și a plăti facturile, trebuie distribuită uniform. În caz contrar, unul dintre ei poate simți că se implică prea mult față de celălalt, ceea ce va duce la mai multe probleme, potrivit specialiștilor.

4.  Este posibil să aveți dezacorduri în ceea ce privește educarea și creșterea copilului

Deoarece ambii părinți provin din familii diferite și uneori din medii culturale distincte, au anumite idei și obiective în minte în ceea ce privește creșterea ideală a copilului. Poate unul nu vrea un televizor în casă, iar celălalt crede că televizorul poate stimula copilul.

► Citește și: În camere separate, fericirea a fost lăsată afară

5. Tatăl ar putea fi gelos pe bebeluș

Deși legătura dintre mamă și copil apare, în majoritatea cazurilor, în mod natural după naștere, legătura dintre tată și copil are nevoie de timp pentru a se dezvolta. De obicei, bărbații sunt martorii modului în care toată atenția și grija pe care partenera i le-a acordat, se modifică brusc pentru a se concentra asupra nou-născutului. Oamenii de știință explică că acest lucru poate crea tensiune, din moment ce tatăl se poate simți lăsat pe dinafară și un pic gelos pe copil. La urma urmei, nou-născuții sunt una dintre cele mai vulnerabile creaturi și necesită mult timp și efort. Dacă tatăl ar fi îngrijitorul primar al copilului, atunci mama ar fi un pic ignorată.

6. Familia poate pune presiune pe relație

Nu toată lumea își iubește socrii, dar când un nou membru își face apariția, ei și ceilalți membri ai familiei, precum mătușile, unchii și verii pot începe să judece despre modul în care oricare dintre părinți are grijă de nou-născut. Dacă sunt prea băgăcioși, pot merge până la a-și exprima în mod deschis dezaprobarea, ceea ce poate încărca noii părinți cu stres și poate facilita apariția de discuții între ei, mai ales dacă fiecare familia are valori și priorități parentale diferite.

► Citește și: Tatăl divorțează de soție, nu și de copilul său!

7. Veți avea timp limitat pentru relaxare

Un bebeluș necesită mult timp, mai ales în primele săptămâni de viață. El poate face ca ambii părinți să aibă nopți nedormite, schimbări de scutece în mijlocul parcului și maratoane de plânsete. Ambii pot acumula atât de multă tensiune încât vor fi lipsiți de răbdare și vor avea un comportament iritat. Acesta este motivul pentru care părinții ar trebui să încerce să stabilească un program care să le permită să facă ceva pentru a se relaxa, ca modalitate de reducere a stresului și reîncărcare a bateriilor. Studiile arată că acest lucru contribuie la bunăstarea lor.

► Citește și: Decalogul unei relații când apare un copil

8. Hormonii pot agăuga și multă încordare

Când o femeie rămâne însărcinată și naște, ea eliberează hormoni care o duc într-o stare în care se simte profund vulnerabilă. Noua mamă începe să se teamă că partenerul ei îi va părăsi pe ea și pe copil, ceea ce o face să devină mai controlantă cu el și ar putea răni relația și mai mult.

9. Dacă relația este toxică, un bebeluș este tichetul pentru contactul nesfârșit cu cealaltă persoană

Când apare un bebeluș, despărțirea devine mai grea, deoarece nu numai că ar pune capăt relației, ci ar despărți o familie. Acest lucru se referă mai ales dacă una dintre persoanele implicate este abuzivă. În plus, chiar dacă relația s-a încheiat, dacă există un copil implicat, atunci va fi întotdeauna un fel de contact necesar care trebuie întreținut.
Persoanele fără copii pot merge mai departe cu viața lor oarecum destul de repede, când un cuplu se desparte. Cu toate acestea, după ce vor fi copii în peisaj, ei vor continua să se vadă întreaga viață, într-o situație de părinți împărtășită. Cu siguranță la ceva la care să te gândești.

► Citește și: Nu există divorț fericit și nici copil care să treacă peste

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!