Sari la conținut

Cu copilul în vacanță. E clar, n-am stofă de vedetă

Răsfoiam zilele trecute, în timp ce o așteptam pe Ana să iasă de la dentist, un număr mai vechi dintr-o revistă glossy. Una serioasă, cu renume, din cele pe care obișnuiam să le citesc cu regularitate la un moment dat și la care vedetele apelează pentru exclusivități. O exclusivitate era și pictorialul-interviu pe care mi-au picat ochii. O vedetă din lumea muzicii anunța în premieră venirea pe lume a celui de-al doilea copil. Fotografiile, foarte frumoase dealtfel, erau însoțite de un interviu. Cum au ajuns să aibă al doilea copil, cum a diferit sarcina actuală de prima, chestii de mămici.

Noi nu avem de gând să ne luăm copiii cu noi în concediu. Mi se pare aberant

Cam așa suna, pe scurt și poate ușor distorsionat de subiectivismul personal, unul din răspunsurile divei. Am făcut ochii mari și am continuat lectura, poate nu am înțeles bine. Ei bine, pricepusem chiar foarte bine. Cântăreața susținea că  nu e de părere că atunci când apar copiii, ei trebuie să însoțească cuplul în vacanțe.

De exemplu, dacă te duci în Thailanda, unde iei copilul după tine, chiar dacă este mare – vorbim de un copil de 7 ani la vremea interviului. El o să stea să se uite pe pereți, în timp ce tu te bucuri de peisaje (!). Vacanțele trebuie foarte bine delimitate – vacanțe cu copilul, unde să se meargă exclusiv pentru copil, cum ar fi un parc de distracții și vacanțe fără copil, adică orice călătorie care nu include distracții dedicate exclusiv copiilor.

Aha, merge socoteala, dacă ai bani și timp să faci vacanțe separate. Și nervi să le planifici așa strict. Vacanța de copii, în care se presupune că eu mă plictisesc teribil, că doar m-am dus  pentru copil să-l distrez pe el și vacanța pentru noi, care oricât ar fi de mișto și inedită, nu iau copilul să se bucure și el, că e vacanță de adulți. Ușor păguboasă și tristă gândirea, indiferent de câte resurse de bani și timp dispui.

Finalul însă m-a dat pe spate

    Noi am muncit mult la ceea ce avem, nu ne-a dat nimeni nimic. De aceea, copiii noștri nu vor crește cu ideea că poți merge peste tot și poți avea orice, ci că trebuie să muncești pentru asta.

E clar, n-am stofă de vedetă, mi-am spus atunci. Eu am plecat cu copilul după mine peste tot. În week-end-uri, în străinătate, la mare, la munte, pe frig, pe cald. Am luat-o la două luni jumate la Bran, în cel mai mohorât și aglomerat 1 mai care s-a inventat. A dormit fata mea pe zgomot de farfurii sparte la o petrecere de greci de n-a avut treabă.

(...)

Citeşte mai mult pe pisicapesarma.ro

Sursa foto: Arhiva pisicapesarma.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!