Sari la conținut

Cum să faci să nu te îngraşi, de sărbători. Cele mai bune trucuri

Mai este foarte puţin până la Crăciun şi, deşi aşteptăm cu entuziasm să ne bucurăm de mesele bogate pentru care ne agităm atât de mult în această perioadă, ne încearcă deja o urmă de regret la gândul că Moşul ne va aduce şi câteva kilograme în plus, de care ne vom chinui să scăpăm luni bune de acum încolo.

Oricum ar fi, nu vom fi nicicum mulţumite în această perioadă. Dacă nu ne vom răsfăţa cu toate bunătăţile, poftele nesatisfăcute ne vor întrista la maximum, iar dacă vom mânca tot ceea ne dorim, în cantităţile în care ne dorim, vom fi triste din cauza remuşcărilor. Deci, oricum am face, nu văd deloc cu ochi buni perioada ce urmează.

Am, însă câteva ponturi pentru a împăca deopotrivă şi poftele noastre şi silueta de invidiat la care visăm, pentru Revelion. Trebuie să reţinem, însă, că totul ţine de moderaţie! Iată la ce mă refer:

Un răsfăţ pe zi – Nu spune nimeni să nu mănânci din bunătăţi, spunem doar să te limitezi! Alege alimentul la care pofteşti cel mai tare şi consumă-l cu satisfacţie. Sfatul nostru este să nu te îndopi cu el la foc automat, ci bucăţică după bucăţică, ţinându-l cât mai mult în gură, pentru a-I simţi savoarea cât mai îndelungat. Între mese te poţi bucura de legume tăiate frumos, cum ar fi un morcov feliat, sau de nuci, alune, curmale, fistic, ca să fii sigură că nu te apuci să mănânci nesănătos de foame, nu numai de poftă.

Mergi pe jos, mergi, mergi  - În această perioadă ai o mulţime de cumpărături de făcut, aşa că sfatul nostru este să îmbini utilul cu plăcutul, să profiţi de faptul că trebuie să ieşi din casă pentru a face şi puţin sport. Dacă mergi cu maşina la supermarket, nu te mai supăra că nu ai găsit loc de parcare la uşa magazinului. Profită de asta pentru a face mai mult sport. Sau, şi mai bine de atât, mergi la magazinele din cartier şi fă-ţi cumpărăturile. Bagajele vor fi mai grele, distanţele de mers pe jos mai lungi, iar corpul tău mai sexy.

Ia mai multe gustări, pentru a mânca mai puţin la mesele principale -  Mesele principale de sărbători nu sunt dintre cele mai sănătoase, aşa că sfatul nostru este să le consumi cu moderaţie. Cum? Ia mai multe gustări. Mănâncă între mese fructe şi legume, pentru ca atunci când te aşezi la masă să nu mănânci influenţată de senzaţia de foame.

Ignoră reclamele - “Mulţumită” reclamelor care apar în toate mijloacele media, ni se inoculează ideea că toate aceste răsfăţuri frumos colorate şi ambalate trebuie consumate acum sau niciodată. Or, nu este deloc aşa! Slavă-Domnului, am trecut de “Epoca de Aur” în care ni se dădeau alimente doar cu porţia.Acum, putem găsi orice, oriunde, oricum, oricând. Deci, să nu ne aruncăm cu lăcomie pe toate cutiile cu bomboane, pe toţi cozonacii, pe tobă, pe lebăr, pe şorici şi pe alte asemenea bunătăţi, că nu intră zilele în sac. Siguuur!

►Citeşte şi Trei alimente la care trebuie sa renunti (ca sa nu te ingrasi prea tare)

Bea mai multă apă – Doamne, este atât de simplu, de ieftin şi de sănătos să bem mai multă apă, încât nu pot înţelege de ce nu o facem. Consumul de apă ne ajută să mâncăm doar atunci când ni se face foame, ţinându-ne departe de ronţăilelile din timpul zilei.

Dormi cu 30 de minute mai multe decât o faci de obicei – Ştiu, timpul parcă intră în sac, în perioada sărbătorilor, dar câteva minute în plus de somn chiar ajută. Renunţă la obiceiul de a butona telefonul înainte de somn şi vei vedea că te vei simţi mai bine.

10 minute de antrenament înainte să te trezeşti – Nu ţi-ar strica să îţi planifici somnul astfel încât să te trezeşti cu 10 minute mai devreme decât ar trebui şi să faci o uşoară încălzire, câteva genuflexiuni şi abdomene. Puţin sport nu a omorât pe nimeni!

Alege scările, în locul liftului – Ştiu, durează mai multe, dar nu uita că vrei să fii sexy de Revelion.

Gândeşte pozitiv – Da, eu cred cu tărie în puterea de atracţie a gândurilor. Nu te mai văita că ai prea multe treburi. Bucură-te că ai pentru cine le face. Vei fi mai fericită, corpul tău va simţi asta, iar tu vei observa schimbări în bine când te vei privi în oglindă.

Sursa foto: Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!