Sari la conținut

De ce mamele de 3 copii sunt mai stresate decât oricare alte mame?

Maternitatea schimbă femeile: nu numai că acum trebuie să se gândească la altcineva în fiecare secundă a vieții, dar mamele fac lucruri pe care nu le-au făcut niciodată sau pe care credeau că nu le vor face niciodată. Așadar, cu fiecare copil în plus, volumul de muncă crește exponențial.

Maternitatea este mai stresantă decât pare

În 2013, TODAY a efectuat un sondaj online privind nivelul de stres al mamelor la care au participat 7.164 de mame. S-a dovedit că, în medie, pe o scară de la 1 la 10, o mamă își evaluează nivelul de stres la 8,5.
75% dintre mămici au spus că simt presiunea de a fi „perfecte”. Alte motive includ lipsa de timp pentru a face tot ce este necesar (60%), menținerea în formă și atractivitatea (90%) și stresul cauzat de partenerii lor (46% au declarat că partenerii lor au provocat mai mult stres decât copiii lor).

Mamele recunosc: cea mai grea tranziție este atunci când apare cel de-al treilea copil

Bineînțeles, copiii au propriile lor contribuții la stresul mamei. Rezultatele arată că apogeul stresului pentru o mamă este atins atunci când numărul de copii ajunge la 3. Mamele raportează că trecerea de la un copil la 2 nu este o provocare foarte mare, dar când din 2 copii devin 3, lumea se transformă cu susul în jos.

Dacă vei deveni iar mămică, te vei bucura la fel de mult ca prima oară

În conformitate cu toate acestea, a avea mai mult de 3 copii ar trebui să fie pur și simplu imposibil de gestionat această situație. Dar, după cum se pare, lucrurile nu stau chiar așa. Mamele recunosc că atunci când au 4 sau mai mulți copii, devine o problemă de supraviețuire, fără să mai existe loc pentru perfecționism.

Deja de la al patrulea copil, multe mămici ajung să nu mai fie cuprinse de un sentiment așa puternic de panică atunci când cei mici fac diverse prostioare, sar din băltoacă în băltoacă sau mănâncă uneori dulciuri înaintea meselor. Obișnuite cu efortul de zi cu zi necesar pentru a crește un copil, mămicilor nu le mai pasă atât de mult de părerile celor din jur și au o stare profundă de împlinire… iar abia atunci viața devine mai bună.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!