Sari la conținut

De ce nu cred în părintele blând și părintele sever

Niciodată nu mi-a plăcut și nu mi s-a părut o idee bună ”joaca” asta de-a polițistul bun și polițistul rău când vine vorba de familie.

Bine, ca să merg și mai departe eu nu am înțeles niciodată de ce un copil trebuie să știe de frică un părinte, oricare ar fi el. Una este respectul și cu totul altceva este frica. Dar de data asta nu dezbat violența în familie, oricum nu consider că ar fi ceva de dezbătut pe tema asta, mi-am spus punctul de vedere de atâtea ori.

Ce vreau să spun este că nu am înțeles niciodată treaba asta ”lasă că vine taică-tu/ maică-ta și vezi tu”. Adică de ce unul dintre părinți trebuie să fie sperietoarea familiei? Vi se pare o idee bună? Mie, vă spun sincer, că nu.

Dar, dincolo de amenințarea asta cu unul dintre părinți, mai este un lucru care se întâmplă chiar și în familiile care sunt conștiente că violența nu este o cale de a educa și de a crește un copil. Familiile în care însă părinții nu se pun de acord în privința anumitor lucruri. Și unul zice nu atunci când copilul vrea ceva, iar celălalt spune da.

(...)

Citește mai mult pe fricidemamici.ro!

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!