Sari la conținut

De ce sunt parintii plictisitori

Prietenele mele fara copii adesea se intampla sa scape cate un comentariu privind modul in care sarcina / maternitatea le schimba pe femei. Si nu este vorba despre vreun comentariu pozitiv, nici gand.

Ceea ce vad este ca se imbraca in graba, fara nimic provocator sau macar fistichiu. Mai vad si ca vesnic trebuie sa stea pe langa casa umplandu-si timpul cu activitati repetitive si lipsite de noblete - gen facut curat si mancare sanatoasa. Vad faptul ca 'progeniturile' devin centrul intregului univers rapindu-le toata energia, imaginatia si interesul pentru altceva. Si isi inchipuie ca nu mai au nicio tresarire de inteligenta, ca gustul le-a disparut cu desavarsire chit ca este vorba despre alegerea vacantei sau a hainelor de pe ei, ca nu mai au nici cea mai vaga trasarire de dorinta de a 'mai trai'. Parintii sunt oameni batraniciosi.

 

Video de mai jos raspunde foarte bine la intrebarea din titlu. Parintii sunt plictisitori, adica decenti, corecti, repetitivi, neinteresanti, banali pentru ca interesul lor depaseste hranirea propriului egoism, pentru ca dincolo de adrenalina, exces, amuzament exista altceva, mai important. Parintii sunt plictisitori pentru ca altfel viata ar arata asa:

 

Parintii sunt plictisitori pentru ca ei vad imaginea de ansamblu.

 

* Video face parte din campania anuala National Child Protection Week, Australia.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!