Sari la conținut

De Sărbători. Decoraţiuni handmade pentru Crăciun

Ştiu că am mai scris şi anul trecut, dar nu mă pot abţine. Sunt atâtea idei pentru decoraţiunile handmade de Crăciun, Pinterest-ul e plin şi îmi face cu ochiul în fiecare zi, încât aş sta tot anul să le pregătesc. Cu unele e mai simplu, îţi trebuie puţină materie primă şi se fac repede, plus că nu e nevoie de cine ştie ce îndemânare. Pentru altele, însă, e nevoie de mai mult talent şi, sincer, nu ies chiar fix ca pe Pinterest (de fiecare dată).

Cu toate astea, de dragul amintirii orelor de lucru manual şi de dragul pregătirii Sărbătorilor, merită să vă rezervaţi câteva ore pentru a bricola decoraţiuni pentru brad sau pentru casa. Sau, desigur, există întotdeauna varianta decoraţiunilor cumpărate, care sunt şi ele foarte frumoase dacă ştii să le alegi dintre sutele de variante ce stau acum aliniate (sau aruncate) pe rafturile supermarketurilor.

Revenind la lucrul manual, las mai jos câteva dintre ideile de decoraţiuni care îmi plac anul acesta. Pe unele intenţionez să le bricolez, iar pe altele (sper) le va face David la grădiniţă (şi poate îmi aduce şi mie).

Poate cea mai simplă varianta de decor este cea cu felii de portocală deshidratate (la aer cald, pe calorifer, de exemplu, sau la cuptor, 120 grade Celsius, timp de o oră şi jumătate sau până când veţi observa că sunt gata uscate).

Tot în bucătărie găsiţi şi următorul element de decor: batoanele de scorţişoară. Probabil cea mai comun mireasma de Crăciun la nivel internaţional, scorţişoară e bună şi la prăjituri, şi la vin, dar şi la decor. Varianta finală e şi pe gustul meu.

Dacă aveţi vreun parc în care găsiţi şi conifere, ar fi şi păcat să nu adunaţi câteva conuri pentru o ghirlandă. Dacă nu aveţi, găsiţi conuri de cumpărat, la pungă, la magazinele de bricolaj, dar şi la Jumbo, de exemplu.

(…)

Citește mai mult pe oanabotezatu.ro!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!


  adevarul.ro