Sari la conținut

Dragostea unei mame este cea mai puternică forță de pe pământ

Permite-mi să-ți detaliez scena. Așteptam la coadă împreună cu fiul meu. El mă apucă de mână și-mi spune: "Mama! Am o întrebare."
"Da?" Răspund. De nicăieri, el întreabă: "Toți pot simți aceeași iubire în inimile lor, cum o simt eu pe a mea? Toți oamenii din lume pot simți iubirea din inima mea? Și... de asemenea... Crezi că dragostea este Dumnezeu? Dumnezeu a facut lumea întreagă sau lumea l-a făcut pe Dumnezeu?"

Piciul meu nici 5 ani nu are. Nu mă așteptam la așa întrebări fix acum când stăm la coadă cu atâta lume în jur. Mă întreabă de originile lumii întregi de ceva vreme, dar în perioadele lui gânditoare.

Am tras aer în piept și m-am gândit. Ei bine. Iată ce i-am spus: "Oamenii cred în diferite lucruri, ceea ce contează este ceea în ce crezi."

"Tu în ce crezi, mami?"

Așa că am mai tras încă o dată aer în piept și i-am răspuns ce cred. "Cred că toți oamenii pot simți dragostea – cred că oamenii pot alege să o simtă sau să nu o simtă. "
La a doua parte a întrebării legate de Dumnezeu i-am răspuns vag că adulții încă încearcă să afle și că putem discuta mai târziu despre asta.
Ce privilegiu este pentru mine ca acest mic pui de om să existe în viața mea. A fi alături de copiii noștri este o amintire constantă a ceea ce este cu adevărat important – dragostea care se află în inimile noastre.

Există atâta nebunie în jurul nostru. Violență, durere și suferință. Și antidotul acestor adevăruri oribile ale umanității? Dragostea.

Citește și: Nu am doar "un copil", ci am devenit mamă!

Ca mame, avem ocazia să ne vedem copiii pentru dragostea pură pe care o au și să păstrăm această iubire ca bază a educației lor. Cu fiecare copil care crește trăind în dragoste, crezând în puterea iubirii, putem adăuga conștientizare, compasiune și frumusețe într-o lume prea crudă și urâtă. Ce ar putea fi mai important pentru viitorul copiilor noștri, viitorul planetei noastre?

Uneori este ușor să uităm ce meserie importantă avem ca mame. Dar, serios, cred cu adevărat că noi, mamele, avem potențialul de a schimba lumea. Când suntem înzestrate cu aceste spirite care vin pe această lume cu întrebări precum Fiecare poate simți iubirea din inima mea? Avem ocazia să creștem fluxul de iubire în întreaga lume. Putem schimba valul violenței cu fiecare sărut, fiecare îmbrățișare, fiecare răspuns frumos.

Există vreo forță mai puternică pe Pământ?

Când aud o discuție între copiii mei – unul dintre pici întreabă „Ce face lumea să se învârtă?”, iar sora lui răspunde „Cred că dragostea ei. Lumea are nevoie de dragoste să se învârtă.” Știu că acesta este singurul adevăr de bază pe care copiii mei trebuie să îl cunoască. Noi mamele (și tații) tindem să ne facem griji pentru toate alegerile pe care le luăm - mâncare, activități extracurriculare, școli, rutine de culcare și așa mai departe.

Citește și: Ziua din care nu am mai fost singură niciodată

Nu cred că trebuie să ne facem griji atât de mult. Dacă mă aflu vreodată în acel loc - acea anxietate - sortând detaliile minții mele - trebuie să stau pe spate, să respir și să mă uit la prichindeii mei frumoși. Să mă uit atent la ei. Și atunci îmi amintesc. Nu este vorba doar despre dragoste.

Aceasta este singura lecție de care au nevoie și partea ușoară este că ei știu deja asta. Eu sunt cea care uită.

Mamă frumoasă, nu-ți bate capul cu detalii. Tu și copilul tău ați împărtășit iubirea care este astăzi în inimile voastre? Este tot ce trebuie să facem.

Sursa

Sursa foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!