Sari la conținut

Cati copii are in medie o femeie din Romania

Daca si tu esti curioasa cat de multi copii fac celelalte femei din Romania, atunci afla ca media pe tara este de 1.3 copii, ceea ce ne include printre tarile cu rata cea mai mica de fertilitate. Adica o femeie care are doi copii, este deja peste media tarii. Varsta medie la care o femeie din Romania are primul copil este de 26 de ani.

Femeile cu cel mai mare numar de copii se intalnesc in Niger, unde media pe tara este de 7 copii. Dintre tarile cu care ne place noua sa ne comparam, SUA sunt pe primul loc, cu 2.1. In Europa este Franta, cu 2.08.

Datele sunt luate de la CIA (Central Intelligenge Agency). Nu glumesc. Ei le strang pentru ca o populatie care creste rapid poate fi considerata o amenintare de catre vecini. Ceea ce nu este cazul nostru, care avem o populatie in declin, cu mai putin de 2 copii pentru fiecare femeie aflata la varsta fertilitatii. Daca va roade curiozitatea cum sta Bulgaria, aflati ca ai au o medie mai ridicata, de 1.4 copii. La fel si Ungaria. Rusia este la 1.6.

In ceea ce priveste impartirea pe genuri si pe varsta, varsta medie la barbati este de 38 de ani si la femei de 41 de ani. Si nu trebuie sa va faceti probleme, exista cate un barbat pentru fiecare femeie, doar la peste 60 de ani rata incepe sa se schimbe.

Speranta de viata este de 71 de ani pentru barbati si 78 pentru femei, ceea ce ne plaseaza pe locul 128 in lume.

Rata de mortalitate in timpul sarcinii sau la nastere este de 27 la 100.000 nasteri, ceea ce ne plaseaza pe locul 128 in lume.

Rata de mortalitate a copiilor sub un an este de 10.44 la 1000 de copii care traiesc, ceea ce ne plaseaza pe locul 144 in lume.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!