Sari la conținut

Mamele dupa 40 de ani fac copii sanatosi

Un studiu realizat recent arata ca femeile care au devenit mame dupa varsta de 40 de ani, au nascut bebelusi mai sanatosi si mai isteti. In urma unui studiu realizat de cercetatorii de la Institutul pentru Sanatatea Copilului din Marea Britanie se arata ca bebelusii nascuti de mame cu varste de peste 40 de ani sunt mai inteligenti si sanatosi.

Studiul mai arata ca acesti bebelusi sunt mai putin predispusi la accidente si imbolnaviri, fata de copiii nascuti din mame foarte tinere. De asemenea, bebelusii cu mame de peste 40 de ani dezvolta de mici un vocabular mai bogat, chiar de la varste fragede.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 1.100 de copii nascuti de mame trecute de 40 de ani, dar si 38.000 de copii nascuti de mame mai tinere.

Cercetarile britanicilor arata ca numarul femeilor care au decis sa devina mame dupa varsta de 40 de ani a crescut de la 15.000, in anul 2000, la 27.000, in anul 2012.
 
Cercetatorii spun ca succesul acestor copii se datoreaza maturitatii parintilor, vocabularului bogat, experientei de viata, calmului interior si stabilitatii famiilor unde o femeie in jur de 40 de ani decide sa aduca pe lume un copil.
Cei care au participat la realizarea studiului spun ca femeile mature sunt cu mult mai pregatite sa devina mame.

Specialistii sun ca aceste beneficii nu exclud riscurile malformatiilor si a unor anomalii ale sarcinii ca urmare a varstei femeii, si pentru aceasta recomanda ca sarcinile femeilor de peste 35 de ani sa fie atent monitorizate, dar daca toate riscurile din aceasta categorie de probleme sunt depasite, sansele ca femeile peste 40 de ani sa aiba copii sanatosi sunt maxime.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    Caloria.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!