Sari la conținut

"Fericiți până la adânci bătrâneți" nu înseamnă "Ușor până la adânci bătrâneți"

Chiar și finalurile fericite din basme implică muncă, nu? Numai că în cărți nu prea se scrie despre asta.

Pun pariu că și Făt Frumos își lasă șosetele aruncate în mijlocul casei, iar Cenușăreasa înlocuiește cântatul de vrăbiuță cu urlete.
Pun pariu că sunt fericiți, numai că... nu mereu!
Pun pariu că se iubesc, dar sunt momente în care se chinuie să se placă reciproc.
Pun pariu că de multe ori se simt neînțeleși și se întreabă dacă nu cumva s-au ales cu ochii închiși. De... dragostea e oarbă!

Dar cu siguranță au înțeles că Fericiți până la adânci bătrâneți nu înseamnă Va fi ușor până la adânci bătrâneți și... lucrează la asta.

Chiar și basmele implică muncă. Multă muncă

E nevoie de comunicare – arta de a lupta constructiv, de a rezolva diferențele care ar putea distruge basmul.
E nevoie de loialitate – înțelegerea mutuală că suntem doar unul pentru celălalt și că în el trebuie să cautăm ce avem nevoie și nu în altă parte
E nevoie de sacrificiu – decizia de a pune nevoia celuilalt în fața propriei nevoi, mai ales atunci când ni se pare imposibil să facem asta.

Să îți împarți viața cu cineva înseamnă să împarți și bune și rele și să rămâi alături de cealaltă persoană așa cum rămâi și cu tine, când te superi pe tine.
Sunt zile în care problemele financiare te fac să urli din răsputeri. În care stresul nu te lasă să dormi, în care durerile de cap și de stomac te fac să pui distanță între tine și celălalt. Dar astea.. sunt zile normale, care trec și care trebuiesc uitate. Sunt zile în care intimitatea se pierde între haosul vieții și micuțul care se bagă între între mami și tati...

► Citește și Cum arată preludiul când ai copii

Dar dacă ne ținem bine, dacă îi strângem mâinile celuilalt, ieșim din pădurea întunecată. Trecem de creaturile hidoase care în basme sunt prezentate sub altă formă și ne regăsim... ne regăsim pe noi și pe celălalt.

Astea sunt adevăratele basme! Cele cu doi tineri care s-au ținut strâns de mână când și-au spus DA și care se țin de mână și acum, când problemele vin din toate părițile.

Iar basmele astea... basmele astea sunt adevărate și sunt mult, mult mai frumose!
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!