Sari la conținut

Găsirea echilibrului în sezonul sărbătorilor de Paște. Sfaturi de la mamele cu experiență

Sezonul sărbătorilor pascale aduce o atmosferă plină de bucurie și de optimism, dar și de provocări, mai ales dacă vorbim despre mame. Cu toate pregătirile pentru Paște, cu toate așteptările puse de societate și de vocile din capul nostru, care ne compară cu mamele noastre, uneori poate fi dificil să găsești echilibrul între a te bucura de momente speciale alături de familie și a gestiona totul fără să te simți copleșit.

Cu toate acestea, mamele cu experiență au învățat câteva trucuri pe parcursul anilor care le ajută să facă față cu brio sezonului sărbătorilor. Iată câteva sfaturi prețioase pe care le împărtășesc:

1. Planifică în avans. Știm, ți se pare că pierzi timp cu planificatul, dar chiar vei realiza că, de fapt, vei economisi ore bune sau chiar zile. Începe prin crearea unei liste cu tot ceea ce trebuie să faci și stabilește un program pentru a te asigura că ai timp suficient pentru toate. Planificarea îți va permite să eviți stresul de a face lucrurile în ultimul moment și să te bucuri mai mult de timpul petrecut cu familia.

2. Implică-ți familia: Nu încerca să faci totul singură. Implică-ți partenerul și copiii în pregătiri. Dacă partenerul s-ar putea să fie mai reticent, vei vedea că cei mici de-abia așteaptă să te ajute în bucătărie sau chiar și la curățenie. Avem noi câteva idei aici și aici. Nu doar că vei reduce povara de pe umerii tăi, dar vei crea și amintiri prețioase lucrând împreună.

Citește și Activități de Paște pe care le poți face cu copiii, acasă

3. Prioritizează: În sezonul sărbătorilor, lista ta de sarcini poate părea nesfârșită. Prioritizează ceea ce este cu adevărat important pentru tine și familia ta. Nu te agăța de detalii minore și concentrează-te pe ceea ce contează cu adevărat pentru a avea o sărbătoare fericită și relaxantă. Spre exemplu, e mai important pentru tine să ai 20 de feluri de mâncare pe masa de Paște și să fii atât de epuizată și de nervoasă încât să nu te bucuri de nimic sau crezi că 3 feluri savurate cu bucurie aduc un mare plus, în final?

4. Fii flexibilă: Chiar și cu cea mai bună planificare, pot apărea neașteptate sau lucruri care nu merg conform planului. Fii flexibilă și pregătită să te adaptezi. Nu te pierde în detalii și amintește-ți că esențialul este să petreci timp de calitate alături de cei dragi.

5. Nu uita de tine:
În mijlocul tuturor pregătirilor, nu uita să ai grijă și de tine. Găsește momente pentru a te relaxa și a te îngriji. Fie că este vorba de o baie prelungită, de o plimbare în natură sau de citit o carte, acordă-ți timp pentru a te reîncărca. Nu uita, când un avion are turbulențe, părintele este primul care își pune masca de oxigen. Dacă tu nu ai grijă de tine, cum crezi că te vei ocupa măcar de jumătate din ceea ce ți-ai propus?

Găsirea echilibrului în sezonul sărbătorilor poate părea un exercițiu delicat, dar cu puțină planificare și atitudine pozitivă, este cu siguranță realizabil. Ascultă sfaturile mamelelor cu experiență și lasă-te purtată de magia sărbătorilor, bucurându-te de fiecare moment alături de cei dragi.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!