Sari la conținut

Rețete de păscuțe pe care le poți face împreună cu copilul tău

E vacanță și, deși ne bucurăm că îi avem pe cei mici acasă, trebuie să recunoaștem că ne este tare greu să le dedicăm timp. Cum să ne împărțim între a găti cele mai bune preparate, de Paște, a face curat în casă, a ne juca împreună cu cei mici și a ne odihni, cât de puțin? Ei bine, nu există o rețetă magică, dat este ceva ce putem face: să încercăm să îi implicăm pe cei mici în activitățile noastre!

Avem aici câteva idei despre modul în care îi putem determina pe ai noștri copii să ne ajute să facem curat, iar acum venim și cu câteva idei de rețete pentru a-i aduce pe micii energici îi bucătărie. Iată despre ce este vorba: păscuțe delicioase și simplu de făcut.

1.    Pască fără aluat

Pentru pasca fără aluat avem nevoie de:

– 1 coajă rasă de lămâie, esență de vanilie sau zahăr vanilat
– 1 plic praf de copt
– 5 linguri de făină
– 8 linguri (sau mai puține) de zahăr
– 5 ouă
– 100g stafide
– 100ml rom / whisky sau apa caldă pentru înmuiat stafidele
– 600g brânză de vaci

Cum procedăm:

Punem stafidele la înmuiat în apă caldă (cu cât mai caldă, cu atât se vor înmuia mai repede). Pentru început, se separă gălbenușurile de albușuri și se amestecă gălbenușurile cu brânza de vaci, zahărul, stafidele, coaja de lămâie, și vanilia. Amestecăm bine, cu mic cu mare, până se omogenizează compoziția, după care se adaugă făină cernută și amestecată cu praful de copt și un praf de sare. Amestecăm bine ca să nu rămână cocoloașe. Daca brânza de vaci este uscată vom folosi mai puțină faină, iar daca brânză este foarte moale, vom folosi mai multa faină.

Separat batem albușurile cu un praf de sare, până se fac spumă – și aici ne poate ajuta cel mic. Se încorporează gălbenușurile în compoziție, având grijă ca amestecul să fie foarte moale, dar totuși să curgă greu.

După ce amestecul este gata, ungem o tavă cu unt și o tapetăm cu făină sau griș. Turnăm compoziția și o băgăm în cuptorul încins la 180 grade (mediu) timp de 15 minute. Apoi micșorăm puțin temperatura (până la 160 grade) și mai lăsăm aproximativ 35-40 minute, până capătă o crustă aurie. Obligatoriu se vă face testul cu scobitoarea. Pasca fără aluat trebuie să se răcească încet înainte de a fi tăiată.

Citește și Activități de Paște pe care le poți face cu copiii, acasă

2.    Pască fără aluat, cu biscuiți digestivi

Pentru pasca fără aluat, cu biscuiți digestivi, avem nevoie de:


250 g biscuiți digestivi
125 g unt topit
2 cutii a 250 g branză fină
3 ouă
100 g zahăr tos
200 ml smântână pentru gătit (32% grăsime)
O lingură de extract de vanilie
Coaja rasă de la o lămâie
100 stafide lăsate la hidratare în apă călduță cu rom

Cum procedăm:

Pentru început, pornim cuptorul la 160 grade și ungem o tavă rotundă cu puțin unt (se recomandă ca tava să aibă diametrul de 22 cm și fundul detașabil) – de acest pas se pot ocupa chiar cei mici.

Mărunțim biscuiții bine, cu o furculiță sau cu un robot de bucătărie, după care îi amestecăm cu untul topit. Turnăm această compoziție în tavă și o apăsam cu ajutorul podului palmei (al nostru și al copilului) pe baza formei de copt, dar și pe pereții acesteia. Punem forma în frigider în timp ce pregătim umplutura.
Batem crema de brânză cu zaharul, punem și smântâna și continuăm să batem vanilia și coaja de lămâie până devine cremos, după care adăugăm și cele trei ouă unul cate unul, bătând în continuare. Adăugăm și stafidele hidratate pe care le scurgem bine.

Țoată aceasta compoziție o turnăm în forma de copt, apoi coacem în cuptor timp de 50-60 minute la 160 grade. După ce s-a copt, oprim cuptorul, dar lăsăm prăjitura în cuptor cu ușa deschisă aproximativ o oră, până se răcește bine. Astfel, ne asigurăm că nu se va crapă și vă arăta frumos.

Poftă bună, dragilor!
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!