Sari la conținut

Idei interesante prin care poți spori estetica și confortul din cadrul locuinței tale

In timp, fiecare dintre noi investim sume destul de importante de bani in locuinte si in confort avand in vedere ca ne dorim sa ne putem bucura din plin de momentele petrecute alaturi de cei dragi. Indiferent ca este vorba despre o redecorare sau despre un imobil nou pe care urmeaza sa il amenajam dupa viziunea proprie, un lucru este cert, confortul ramane totusi un capitol cu o importanta majora. In medie petrecem aproximativ 85% din timp in interiorul locuintei, astfel ca, in tot acest timp avem nevoie de confort, de relaxare si de sentimentul de siguranta, lucruri pe care doar o locuinta ni le poate oferi. Atunci cand vorbim despre confort si estetica insa, este esential sa avem in vedere faptul ca vorbim totusi despre termeni generali, care au semnificatii diferite de la o persoana la alta. Cu toate acestea insa, nu inseamna ca nu exista aspecte comune atunci cand vorbim despre estetica sau confort. In prezent putem spune ca avem posibilitati multiple prin care ne putem amenaja locuintele cu stil, astfel ca tot ce trebuie sa facem este sa incercam in linii mari sa ne conturam o idee despre modul in care vrem sa arate propria locuinta, aspect care ajuta foarte mult in ceea ce priveste luarea celor mai bune decizii.

In momentul de fata am putea fi tentati sa credem ca lucrurile sunt mai simple ca niciodata datorita faptului ca avem la dispozitie nu doar produsele necesare, ci si numeroase ghiduri informative care ne pot ajuta sa luam deciziile aferente cu o mai mare usurinta. Desi este adevarat pe deoparte acest lucru, in realitate, dificultatea amenajarii unei locuinte este un lucru care depinde de noi si de exigentele noastre. Iata insa cateva idei interesanre prin care poti aduce un plus de estetica si confort locuintei tale!

Incalzirea in pardoseala

Pana in momentul de fata cred ca fiecare dintre noi a auzit cel putin odata despre incalzire in pardoseala si poate chiar despre avantajele de care te poti bucura atunci cand alegi sa instalezi un astfel de sistem de incalzire in cadrul locuintei tale. Incalzirea in pardoseala nu doar ca te va ajuta sa iti incalzesti locuinta pe timpul sezonului rece, insa concomitent aceasta va face ca pardoselile de orice fel din locuinta ta sa aiba o temperatura placuta, ele nemaifiind reci, mai ales daca vorbim despre gresie sau chiar si despre parchet.


Iluminatul modern

Sistemul de iluminat reprezinta o parte foarte importanta din estetica de ansamblu a unei locuinte, motiv pentru care alegerile in acest sens nu trebuie facute niciodata la intamplare. Alegerea unor corpuri de iluminat moderne reprezinta asadar un strict indispensabil atunci cand ne dorim o locuinta amenajata intr-un stil modern. Calitatea luminii este de asemenea un aspect care poate contribui in mod direct la confortul nostru, motiv pentru care atentia noastra ar trebui sa se opreasca pret de cateva momente si asupra acestui aspect. In momentul de fata poti alege dintr-o gama foarte variata de candelabre, lustre, aplice si spot-uri, astfel ca tot ce trebuie sa faci este sa dai frau liber imaginatiei si sa te asiguri ca alegerile facute in materie de corpuri de iluminat se integreaza perfect cu stilul de amenajare al locuintei.

Apeleaza la decoratiuni, insa nu incarca prea mult incaperile

Decoratiunile sunt importante in mai toate incaperile locuintei, astfel ca este recomandat sa apelam la acestea atunci cand ne dorim un plus de estetica pentru caminele noastre. Decoratiunile se regasesc in momentul de fata intr-un numar impresionant, astfel ca va fi necesar sa te asiguri ca le alegi pe cele mai reprezentative, fara insa a incarca intregul decor cu obiecte, ceea ce duce desigur la restrangearea spatiului liber.
   
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!