Sari la conținut

Montessori: 4 activități simple pentru copii, de Crăciun

Vezi gGalerie foto

Suntem în sezonul activităților pline de distracție, chiar dacă pandemia încă persistă și planurile de vacanță sunt semnificativ modificate. Cu toate acestea, există o mulțime de moduri de a face perioada sărbătorilor de iarnă mai distractivă și educativă.

Iată 4 activități inspirate de Montessori, care îți vor ajuta copilul să se distreze în preajma sărbătorilor de iarnă:

Bradul de Crăciun confecționat din foi cartonate

Micuțul tău va petrece timp pentru a-și împodobi propriul brad de Crăciun. Pe lângă faptul că se distrează, nici nu va face prea multă mizerie. Tot ce trebuie să faci este să-i pui la dispozițe foi cartonate în diferite culori, o foarfecă și lipici sau banda dublu adezivă.

Tablou din fundițe colorate

Tot ce ai nevoie pentru a crea un tablou din fundițe colorate este de o bandă lată dublu adezivă și de fundițe. Lasă copilul să-și folosească imaginația și să așeze fundițele după bunul lui plac.

Borcane frumos mirositoare

Adună plante care conțin arome specifice Crăciunului, cum ar fi mentă, pin, scorțișoară, portocală etc și adaugă-le în borcane fără capac. Este o ocazie bună ca micuțul tău să învețe să traducă în limba engleză aromele din borcan. Poți decora borcanele cu sclipici sau luminițe colorate.

Aluatul de zăpadă

Ce ai nevoie pentru a crea aluatul de zapadă? Pentru a crea aluatul de zăpadă, ai nevoie de apă și făină. Ajută copilul să amestece o cantitate mică de apă cu făină, astfel încât să obțină o pastă de culoare alb. Adaugă făină pentru a crea efectul de zăpadă.

Sursa
 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!