Sari la conținut

Noile modificări ale legii indemnizației: Cine beneficiază de recalculările automate

Guvernul a modificat şi completat, miercuri, normele de aplicare a programului de acordare a concediului şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului, astfel încât noile reglementări să fie aplicate unitar şi într-o manieră simplificată începând cu 1 iulie.

Potrivit news.ro, hotărârea adoptată, miercuri, include reglementări cu privire la drepturile noi ce vor fi stabilite începând cu 1 iulie 2016, urmând ca printr-un Ordin al ministrului Muncii să fie stabilite reglementări pentru drepturile aflate deja în plată.

”În HG-ul de astăzi practic stabilim o procedură unitară pentru drepturile de indemnizaţie pentru creşterea, copilului dar şi ale celorlalte drepturi care erau prevăzute în ordonanţa 111 şi aici discutăm de persoanele care aveau deja drepturi stabilite la data de 1 iulie. Ceea ce este foarte important de stabilit şi de comunicat către toţi cetăţenii din România care sunt afectaţi de această hotărâte de guvern este că, din 180.000 de beneficiari ai acestui act normativ, pentru 140.000 calculările se vor face automat. Prin urmare, 140.000 din 180.000 nu vor fi nevoiţi să vină la ghişee, nu trebuie să facă noi documente”, a declarat, miercuri, la finalul şedinţei de guvern, ministrul Muncii Dragoş Pîslaru.

Pîslaru a precizat că persoanele care la 1 iulie se află în plată nu trebuie să depună cerere de prelungire, iar cele care au revenit la lucru pot beneficia de prelungirea perioadei, dar trebuie să depună formularul cu maximum 60 de zile înainte de împlinirea vârstei de 2 ani de către copil.

Ministrul Muncii a precizat că procedurile au fost simplificate astfel încât dacă în prezent se depun trei formulare, respectiv indemnizaţie, alocaţie şi reinserţie, după aprobarea normelor se poate depune unul care să cuprindă cele trei date.

Află aici mai multe despre modificările legii care va intra în vigoare de la 1 iulie.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!