Sari la conținut

Noua Zeelandă a scăpat de COVID-19 – ce pot învăța părinții din această lecție

Pe măsură ce țările din întreaga lume privesc cum coronavirusul continuă să se răspândească, Noua Zeelenadă a scăpat de acest virus.

Noua Zeelandă a anunțat săptămâna aceasta că nu mai are niciun bolnav de coronavirus, după ce ultimul pacient infectat cu acest tip de virus s-a vindecat.

► Citește și: Haz de necaz. Ilustrații amuzante din lupta cu COVID-19

De când a început focarul, țara a raporttat puțin peste 1.500 de cazuri și doar 22 de decese. Cheia acestor cifre relativ mici a fost saltul la acțiune imediată: întreaga țară a fost blocată la începutul lunii martie, școlile fiind închise repede și oamenii fiind obligați să rămână în casele lor. După 8 săptămâni de vigilență – fără focare majore și răspândirea virusului – copiilor le-a fost permis să se întoarcă la școală la sfârșitul lunii mai, potrivit Independent.

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, spune că, în ciuda a ceea ce pare un succes masiv în combaterea coronavirusului, țara nu va lăsa garda jos. Eliminarea acestui virus este un efort susținut, spune ea, potrivit CBS News.

Cu siguranță vom avea cazuri noi, dar asta nu înseamnă că am eșuat, este doar o realitate a acestui virus. Când se va întâmpla acest lucru, trebuie să ne asigurăm că suntem pregătiți.

Pentru familiie din alte țări, precum Statele Unite, există o lecție: ascultând experții instruiți și luând măsuri proactive, Noua Zeelandă a putut să-și păstreze populația în siguranță.

► Citește și: Oare o să rezistăm până în septembrie?

Ne putem menține în siguranță locuințele, urmând recomandările oficialilor și oamenilor de știință din domeniul sănătății, așa cum a făcut prim-ministrul din Noua Zeelandă. Succesul națiunii sale în lupta cu COVID-19 evidențiază, de asemenea, cât de important este să știm cum să ne alegem oamenii care ne conduc.

► Citește și: În paralel cu numărătoarea coronavirus, îi numără cineva și pe cei care o iau ușor, în jos, la vale?

Pentru copiii care și-au petrecut ultimele săptămâni departe de familia extinsă și de prieteni, situația din Noua Zeelandă poate provoca gelozie. Sperăm să se întâmple același lucru și la noi și să revenim la normal în scurt timp.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!